Nieuws
HyCC start 500-megawatt waterstofproject in de haven van Amsterdam

Hydrogen’s HyCC lanceerde Project H2era om samen met de Haven van Amsterdam een 500-megawatt groene-waterstof plant in de Amsterdamse haven te bouwen.

Waterstofproject Amsterdam

Marcel Galjee, Managing Director HyCC noemt waterstof cruciaal voor de energietransitie. “Met het H2era-project kunenn we een belangrijk deel van de waterstofbijdrage lokaal produceren en een duurzaam fundament leggen voor de waterstoftoekomst in Amsterdam.”

Naar verwachting start HyCC in 2027 in Amsterdam.

Met elektrolyse komt de plant tot productie van groene waterstof en zuurstof. Er lopen allerlei onderhandelingen met industrie in de omgeving voor afzet. In de toekomst kan de plant worden verbonden met een nationale pijplijn zodat aangesloten bedrijven kunnen uitwisselen.

Dorine Bosman, Chief Investment Officer van Haven Amsterdam: “500 megawatt groene waterstofbetekent een boost voor de regionale waterstofeconomie. We zetten daarmee stappen richting een circulaire economie.”

HyCC werkt ook nogs amen met Haven van Amsterdam en Tata Steel aan een 100megawatt-plant op de site van Tata Steel IJmuiden onder de naam H2ermes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.