Nieuws
Hoyer Motors investeert in Variabele Frequency Drives

Hoyer lanceert een nieuwe productgroep Hoyer Drives & Controls. Hieronder vallen de energie-efficiënte en beter te regelen frequentie-omvormers voor elektromotoren.

Variabele Frequency Drives

De interesse in deze frequentie-omvormers, oftewel Variable Frequency Drives (VFD) groeit in diverse segmenten aldus de fabrikant. Naast een lager energieverbruik vormen de betere aansturingscontrole en het daardoor intelligenter gebruik daarbij de doorslag.

Hoyer biedt zijn klanten nu een totaaloplossing met motor en frequentie-omvormer.

“We zien inmiddels een uitgekristalliseerde vraag naar totaaloplossingen met elektromotoren en frequentie-omvormers. Vooral bij ventilatie en pompsystemen stijgt de vraag naar energie-optimalisatie. Met de productgroep Drives & Controls centraliseren we al onze kennis en ervaring rondom het totale proces van onze klanten”, legt CCO Ketil Vesterlund van Hoyer Motors uit.

Samenwerking

Hoyer werkte al eerder samen met bepaalde klanten aan de selectie van frequentie-omvormers. De kennis daarvan dient nu als basis voor Hoyer Drives & Controls. Samen met Schneider Electric, Danfoss Drives en Kostal biedt de fabrikant nu een complete motor met VFD-oplossing. Daarmee krijgt de gebruiker een plug-and-play oplossing. De motoren beschikken al direct over de goede bekabeling, filters en aansluitplaten. Bovendien is de frequentie-omvormer al gekalibreerd en in fase gezet met de motor.

“Vroeger moesten onze klanten via verschillende leveranciers en bovendien zelf alles in bedrijf stellen. Nu bieden we een one-stop-shop voor koop tot en met het gebruik van de oplossing”, vertelt Vesterlund trots.

Hij voorziet dat het toenemende gebruik van frequentie-omvormers in het algemeen de weg baant voor nog intelligentere omvormers. Sensordata en terugkoppeling geïntegreerd in de omvormer kan dan worden gebruikt voor predictive maintenance.

“Opgeslagen data ondersteunen bijvoorbeeld ook een betere interface tussen verschillende applicaties.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.