Nieuws

Hoogfrequente radar voor afval- of drinkwater

Hoogfrequente radar voor (afval/drink)water
SITRANS LR100 application

Siemens breidt de Sitrans LR100-serie uit met twee nieuwe 80 GHz-radarmetingen. Deze hoogfrequente, compacte niveaumeters zorgen volgens het bedrijf onder de meest veeleisende omstandigheden voor een betrouwbare en reproduceerbare meting.

Hoogfrequente radar

De gebruiker kan beide, nieuwe modellen snel en gemakkelijk configureren. De Sitrans LR140 gebruikt 4-20 mA waarbij de configuratie verloopt via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App. De Sitrans LR150 werkt met een display en vier bedieningstoetsen voor lokale configuratie of monitoring van data. Configuratie kan ook op afstand via Bluetooth en de Sitrans mobile IQ App of via Hart-communicatie en Simatic PDM.

De Quick Start Wizard brengt de niveaumeter binnen enkele minuten in bedrijf. De microchip zorgt voor een snelle respons en een extreem hoge gevoeligheid.

Tanks met afval- of drinkwater

De gebruiker hoeft niet meer in tanks te klimmen, over putten te leunen of in krappe ruimtes te kruipen om instrumenten te onderhouden of te bedienen. Omdat de radarmetingen geen dode band kennen in combinatie met een hoge meetnauwkeurigheid van 2 millimeter, kunnen ze betrouwbaar meten tot aan de antenne over de gehele meetrange. Daarmee voorkomen ze overvulling.

Alles zit verpakt in een water- en corrosiebestendige IP68 Pvdf behuizing. Gebruikers kunnen de gemeten proceswaarden of diagnose- en onderhoudsinformatie controleren vanuit de controlekamer of verbinding maken met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.