Nieuws

KSB breidt het assortiment uit met een nieuwe serie bronpompen genaamd naam UPA S 250. Ze lenen zich voor toepassingen in de algemene watervoorziening, landbouw, waterafvoer in de mijnbouw en grondwaterbeheer alsmede algemene drukverhoging.

Bronpompen

Dankzij de geoptimaliseerde hydrauliek-geometrie bereiken de pompen van dit type hoge rendementen. De slijtvaste uitvoering met metalen slijtringen en lagers van siliciumcarbide beperkt het energieverbruik tot een minimum. Ook bij verhoogd zandgehalte in het water en gedurende langere tijd, aldus de fabrikant. Die levert de UPA S 250 voorlopig in drie verschillende hydrauliekgrootten.

De capaciteiten liggen tussen 60 en 400 kubieke meter per uur. De maximale opvoerhoogte bedraagt 360 meter. Alle gegoten onderdelen zijn van fijngegoten roestvast staal 1.4408 of als optie 1.4517 vervaardigd.

Energiebesparing en langere levensduur

Op verzoek kan de klant kiezen voor een combinatie met de hoog-efficiënte elektromotoren van de serie UMA-S. Bij deze aandrijvingen gaat het om synchroonmotoren met permanentmagneten. Deze onderscheiden zich van conventionele asynchroonmotoren door een aanzienlijk hoger vermogen en een geringere warmteontwikkeling. Dat impliceert vergeleken met asynchroonmotoren kortere terugverdientijden.

Aansturing moet met een frequentieregelaar waarmee de gebruiker door aanpassing van de capaciteiten de bedrijfswijze exact op de behoefte kan afstemmen. Naast extra energiebesparing reduceert dat, afhankelijk van het installatietype de inschakelfrequentie en daarmee de belasting van de pomp op de wikkeling. Dat veroorzaakt minder slijtage en zorgt voor een langere levensduur.

Voor bedrijf zonder frequentieregelaar past KSB de waaierdiameter van de UPA S 250 nauwkeurig aan bij het gewenste bedrijfspunt. Dat garandeert ook bij continubedrijf dat de grafieken afzonderlijk op de behoeften zijn afgestemd en geen energie wordt verspild. De pomp is volgens ACS (Franse drinkwatercertificering) gecertificeerd voor toepassing met drinkwater en voldoet aan de eisen van het Duitse Ministerie voor Milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.