Energie-efficiëntie
Hoog efficiënte permanent magneet, synchrone reluctantiemotoren

Nidec Leroy-Somer presenteert Dyneo+, een range hoog efficiënte permanent magneet, synchrone reluctantiemotoren. Daarin combineert het de prestatie van permanent-magneettechnologie met de eenvoud van inductiemotoren.

Hoog efficiënte

Voortbouwend op zijn 15 jaar ervaring ontwikkelde Nidec Leroy-Somer een nieuwe range motoren met de voordelen van inductietechnologie en synchrone permanent magneet technologie.

De gebruiker kan volgens de fabrikant aanzienlijke energiebesparingen genereren bij gebruik in variabele snelheid en variabele last. Dit komt door een rendementsniveau hoger dan IE5 waarmee het hoogste efficiëntie niveau wordt bereikt van IEC 60034-30-2, NEMA Super Premium en NEMA Ultra-Premium. Het bedrijf ontwikkelde de Dyneo+ synchroonmotor voor gebruik in combinatie met de Powerdrive F300 frequentieregelaar en de nieuwe Powerdrive MD Smart frequentieregelaar.

Eenvoudig onderhoud

De constructie bestaat uit kogellagers die aangepast zijn voor gebruik met frequentieregelaar en ontworpen voor zware last op de as. Daarvoor kreeg de wikkeling versterkte isolatie, ontbreken bij de rotor rare earth magneten en geven de standaard PTC & PT100 sensoren de motor een goede thermische beveiliging.

De ontwerpers gingen uit van een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige parameterstructuur en gemakkelijk onderhoud. De motor aansluiten kan eenvoudig met de grote klemmenkast. De verminderde warmteontwikkeling zorgt voor een langere smeerinterval van de lagers.

Specs

De koper kan kiezen tussen 11 tot 430 kW, snelheden van 1500 rpm tot 6000 rpm en twee varianten voor zeer uiteenlopende configuraties.

De ene variant is 100 procent uitwisselbaar met een standaard IEC motor. Dat maakt hem eenvoudig integreerbaar in machines, applicaties of systemen zonder ontwerpaanpassing.

De compacte variant kent een ´power to weight´ ratio die elke ruimtebeperking aan kan en het energieverbruik optimaliseert. In aanvulling op de aluminium IP55 uitvoering (Lshrm) en de stalen IP23 uitvoering (Plshrm) komt Dyneo+ ook met een gietijzeren IP55 uitvoering (Flshrm).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.