Nieuws
Hoog-efficiënte circulatiepompen voor grotere gebouwen

Als uitbreiding op het bestaande programma hoog-efficiënte traploos regelbare natloper-circulatiepompen brengt KSB nu de pompserie Calio Pro op de markt. Het ontwerp voor de nieuwe met schroef- of flensaansluiting leverbare pompen sluit aan bij circulatiesystemen in grotere gebouwen ten behoeve van verwarming, ventilatie en koeling.

Hoog-efficiënte circulatiepompen

Met hun hoge rendementen voldoen de nieuwe aggregaten nu al aan de toekomstige energie-efficiëntievoorschriften. Dankzij het geïntegreerde intelligente DynamicControl-programma bespaart de gebruiker volgens de fabrikant ongeveer 40 procent extra energie in vergelijking met de conventionele proportionele-drukregeling. De puur softwarematige functie vereist geen extra kosten voor andere sensoren of actoren. De pompen verzamelen alle vereiste informatie automatisch uit hun interne signalen. Het programma sluit een te geringe capaciteit bij veranderende installatieomstandigheden uit.

Breed toepassingsgebied

De nieuwe pompserie bestaat uit 25 pompgrootten en kan capaciteiten tot 25 m3/h tot een maximale opvoerhoogte van 12 meter leveren. Standaard krijgt de pompserie Calio Pro een potentiaalvrije verzamelstoringsmelding voor vereenvoudigde doormelding naar een gebouwenbeheersysteem.

Twee pompen kunnen zonder extra software- of hardware-module parallel als hoofd- en reservepomp worden ingezet met automatische overschakeling tijdens storing en tijdafhankelijke pompwisseling.

Alle bedrijfswijzen, functies en setpoints stelt de gebruiker met toetsen op het display in. De gebruiker krijgt de ingestelde opvoerhoogte of, bij bedrijf met vast toerental, de toerentaltrap gepresenteerd. Blokkering van het toetsenpaneel voorkomt onbevoegde aanpassing van de bedrijfsparameters.

Het mediumtemperatuurbereik van – 10 °C tot + 110 °C maakt dat de nieuwe aggregaten zich voor een breed toepassingsgebied van verwarmingswater- tot koelwatertransport alsmede voor industriële circulatiesystemen lenen. Als Calio Pro Z zijn de pompen ook in tweeling-uitvoering leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.