Nieuws

Holstaal verder onder de naam Heleon Food BV

Heleon Group investeert in automatisering van het magazijn

Holstaal gaat verder onder de naam ‘Heleon Food BV’. Sinds 2008 maakt Holstaal al onderdeel uit van Heleon Group en de naamswijziging vormt volgens het bedrijf een logische stap in verdere internationalisering. Tegelijkertijd verhuisde het bedrijf van Werkendam naar een nieuw modern bedrijfspand in het Gelderse Tiel.

Heleon Food BV

Ook Heleon BV uit Middelharnis, moederbedrijf van Heleon Group wijzigt haar naam in ‘Heleon Pharma BV’. Volgens Jan Timmer, CEO Heleon Group duiden de wijzigingen een nieuw tijdperk aan.’ Heleon Group, met vestigingen in zowel België als Nederland nam vier jaar geleden het Belgische Gillain & Co over. De internationale groei van de groep vraagt volgens Timmer om een duidelijkere profilering. “Als gespecialiseerde leverancier van hygiënische apparatuur en RVS-componenten vullen alle bedrijven binnen Heleon Group elkaar aan. Om die synergie en het internationale karakter te versterken, kozen we voor de naamswijziging. Bovendien onderscheiden de bedrijfsnamen Heleon Food en Heleon Pharma duidelijker de bediende markten.”

Nieuw tijdperk

Met de naamswijziging begint een nieuw tijdperk voor het voormalige Holstaal. Het bedrijf startte in 1963 als Nederlandse vestiging van Dahmstahl en bouwde naam als leverancier van RVS-componenten en adviseur van klanten in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie. Het in 2002 betrokken bedrijfspand in Werkendam bood na 20 jaar onvoldoende ruimte aan de grote voorraad. Nieuwe bedrijfshuisvesting in Tiel, met een totale opslag van bijna 4.000 m2 in combinatie met zes nieuwe Kardex shuttlesystemen voorzien van ‘Put to Light’ module, zorgt ervoor dat Heleon Food verder kan groeien. Maar ook ondersteunt het verbetering en doorontwikkeling van de organisatie en logistieke processen. De totale opslagcapaciteit van Heleon Group bedraagt nu 9.000 m2 in combinatie met 16 Kardex shuttles die samen het oppervlak verder vergroten met 2.500 m2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.