Nieuws
WL en WRIJ werken samen aan Verdygo

De ABNAmro presenteerde op 8 juni 2021 een rapport over cybercriminaliteit. Daarin staat dat de kosten van cyberaanvallen in 2021 explodeerden. ‘Vooral sectoren die sterk inzetten op digitale dataverwerking en communicatie, zoals de industrie, de retail en de zorg, blijken kwetsbaar.’ Uw pompaansturing dus ook en de vraag rijst of u zich daarvan bewust bent.

Veilig

Diefstal van data en het gijzelen van systemen nemen hals over kop toe. Ook het Openbaar Ministerie constateert een meer dan verdubbeling van het aantal cybercrimezaken in 2020. Ondanks deze toegenomen dreiging blijft de risicoperceptie van cybercriminaliteit onder ondernemers laag.

In het eerste kwartaal van 2021 zag de politie een verdubbeling van het aantal geregistreerde digitale misdrijven ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral oplichting via WhatsApp, spoofing en fraude in de online-handel springen er volgens Politie Nederland uit. Ook de financiële schade nam het afgelopen jaar substantieel toe. De coronacrisis speelt daarbij een belangrijke rol.

Online platform

Bijna acht procent van de bedrijven die goederen en diensten aan de man brengen, verkochten die in 2019 geheel of gedeeltelijk door een online platform. De platformverkopen zorgden voor ongeveer een procent van de omzet van de bedrijven in Nederland. De verkopen via eigen websites liggen veel hoger en bedragen ruim acht procent van de omzet. Dit blijkt uit de nieuwe Monitor online platformen 2020 van het CBS.

Pompaansturing

En toen wezen de landelijke dagbladen nog eens op het wegvallen van 2G en 3G. Wat blijkt: aansturing van een aantal gemalen gebeurt nog met 3G. De beheerders daarvan kijken inmiddels naar nieuwe mogelijkheden maar dat kan nog wel tot eind dit jaar duren.

Hoe zit het met uw cybersecurity? Heeft u alles op orde en bent u zich bewust van de risico’s of steekt u uw kop in het zand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.