Nieuws
Hiflex neemt Fairford softstarters in haar programma

Hiflex Automatiseringstechniek uit Ridderkerk levert sinds kort de softstarters van Fairford uit het Engelse Devonshire.

Fairford

Fairford biedt drie series softstarters aan die verschillen in vermogensklasse, montage- en instelmogelijkheden en uitvoering. Voorafgaande aan de stap testte Hiflex de producten uitvoerig. Daarbij bleek de eenvoudige inbedrijfstelling van de Fairford softstarters.

Door gebruik te maken van de cursortoetsen en informatie op het grafisch display behoeft de gebruiker slechts drie vragen te beantwoorden. Wat is de applicatie? Wat is de nominale motorstroom? En Hoe wordt het start/stop-commando gegeven (via toetsenbord, remote signaal of Modbus)?

Dat kost twee minuten waarna de applicatie draait. Bij de keuze uit de applicaties kan de gebruiker onder andere kiezen uit roerwerk, compressor, transportband (beladen of onbeladen), crusher, ventilator met hoge of lage massatraagheid, schuurmachine, hamermolen, mixer, spuitgietmachine, vliegwiel van een drukpers, pomp, plunjerpomp, zaagband, cirkelzaag, trilplaat, shredder, zeer zware toepassing en Default.

Softstarters

De Agility softstarter biedt een stabiele start -en stopcurve om een efficiënte prestatie te waarborgen. Er is één bouwgrootte voor alle toepassingen van 7,5 kW tot en met 45 kW bij 400-500 VAC.

De overbelastingsbeveiliging beschermt de softstarter bij een volledige I²t motor overbelasting. Het apparaat is voorzien van een intelligente thermische terugleesgeheugenfunctie. De overbelastingen worden continu bijgehouden om deze te kunnen beperken, ook al staat de softstarter in de uit-status. Agility event logging is een functie die de laatste 1600 gebeurtenissen opslaat en een snelle en accurate foutanalyse en snelle probleemoplossing mogelijk maakt.

De Synergie-softstarterserie bestrijkt een vermogensbereik van 17 A tot en met 1080 A. De Synergie kenmerkt zich door zijn combinatie van features, prestaties en geringe afmetingen. Met de aanwezige iERS technology wordt energie bespaard op motoren die maar voor een deel worden belast.

Voor wie de voorkeur geeft aan de instelling van de softstarters via potentiometers biedt Fairford de serie PFE. Het vermogensbereik van deze serie gaat van 2,2 kW tot en met 22 kW bij een aansluitspanning van 230 V tot en met 460 V. De starttijd kan worden ingesteld tussen 1 s en 30 s. In het oog vallende eigenschappen van deze serie zijn de interne bypass en overstroombeveiliging. De slechts 45mm brede softstarter is te monteren op een DIN-rail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.