Nieuws
Het MKB Ondernemersloket voor personeelsvraagstukken

For the People opende het MKB Ondernemersloket waar ondernemers in deze onzekere tijden gratis advies kunnen vragen over personeelsvraagstukken.

Personeelsvraagstukken

Binnen korte tijd vinden veel veranderingen plaats die de kleinere ondernemer bijna niet bij kan houden. Jolijn de Hoogh, directeur van For the People: “Bij een aantal van onze klanten lijkt het nu iedere dag op de kerstperiode. Zo druk is het. Denk hierbij aan de bakkers en de slagers. Dit brengt ook personele uitdagingen met zich mee. Maar aan de andere kant zien wij ook klanten waarbij de zaak dicht moet. Zoals bij onze kappers en een aantal hoteliers. Naast bedreiging van de continuïteit brengt dit ook veel menselijke vragen met zich mee. Hoe kun je dan het beste zorgen voor je personeel? Laat je ze gewoon hun eigen gang gaan, of besteed je nu juist aandacht aan zaken die zijn blijven liggen? Bij dat soort vraagstukken willen wij mensen een steuntje in de rug bieden.”

MKB Ondernemersloket

For the People kan bogen op meer dan tien jaar ervaring in Human Resources (HR) diensten voor de kleinere MKB’er. Die ervaring stelt het nu kosteloos beschikbaar voor álle ondernemers in Nederland met vragen omtrent hun personeelszaken. Of dit nou op juridisch, administratief of simpelweg menselijk vlak ligt. Na binnenkomst van een vraag begint eerst een uitgebreide inventarisatie en een of meerdere adviesgesprek(ken).

Voorbeelden van vragen: betaal je later dan normaal de vakantiegelden of doe je dat juist op de normale datum? Ga je arbeidscontracten verlengen en zo ja, hoe? Daarnaast komen ook thema’s aan bod zoals het omgaan met (preventief) ziekteverzuim en mogelijke onenigheid die daaruit ontspringt. Maar ook hoe houd je personeel gemotiveerd tijdens het thuiswerken. Daarnaast helpt For the People ook met andere ondernemersvraagstukken, zoals het aanspraak maken op de NOW-regeling of het veilig inrichten van de werkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.