Nieuws

Het belang van food en seals

Het belang van food en seals

Ons tweede digitale magazine is uit. Dit keer draait het om het verpompen van voedingsmiddelen. Van Ehedg tot aan shearing. Diverse fabrikanten presenteren hun oplossing daarin.

Food

Zoals Wesealit. Dat bedrijf veronderstelt dat de voedingsmiddelenindustrie waarschijnlijk de grootste afnemer van asafdichtingen oftewel mechanical seals is. Niet zo gek als je bedenkt hoeveel we dagelijks, wereldwijd consumeren. En dan dus ook produceren aan voedingsmiddelen.

Hierbij speelt de juiste mechanical-seal-keuze een heel belangrijke rol. Iedereen wil natuurlijk zijn of haar voedselproduct op hygiënische wijze wordt geproduceerd. Tel daarbij op het verminderen van downtime in verband met houdbaarheid van het product en het voorkomen van lekkage. Voedingsmiddelen zijn immers te waardevol daarvoor.

Seals

Een mechanical seal vormt een heel kwetsbaar onderdeel en selectie moet heel zorgvuldig gebeuren. Toepassing van steeds hetzelfde seal maar aanhoudende problemen vraagt om een nauwkeurige analyse van het probleem. Dit kan komen door talloze oorzaken zoals een te hoge temperatuur, een ‘moeilijk’ medium of een combinatie van verschillende factoren. Een medium als chocola of ketchup vraagt namelijk om een heel ander type seal dan melk. Wesealit helpt u graag de optimale keuze te bepalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.