Nieuws

HES Terminal Rotterdamse haven failliet

Mkb-partners gezocht voor projecten duurzame chemie en industrie

De rechter verklaarde onlangs de nog in aanbouw zijnde HES Hartel Tank Terminal in de Rotterdamse haven failliet. Het project van havendienstverlener HES International kampte afgelopen jaren al met een opeenstapeling van tegenslagen. Een curator buigt zich over een eventuele doorstart.

HES Terminal

De coronapandemie en een brand op het terrein zorgden voor extra kosten en voor vertraging van de werkzaamheden. HES International zegt dat het financieel niet langer de verdere investeren voor voltooiing van de HES Hartel Tank Terminal kan dragen.

De nieuwe terminal op de Maasvlakte zou 52 tanks krijgen voor de overslag van olieproducten en biobrandstoffen. De afronding stond voor 2019 gepland en BP sloot al een langjarig contract af voor koppeling met zijn nabijgelegen raffinaderij.

Het lukte HES de afgelopen maanden niet om nog investeerders te vinden en dus blijkt een faillissement nu onomkeerbaar. Het bedrijf benadrukt in een verklaring dat het terminalproject losstond van zijn andere activiteiten en dus geen gevolgen heeft voor medewerkers die elders bij HES werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.