Nieuws

Fraudewaarschuwing opnieuw actueel

4
Fraudewaarschuwing

Allereerst excuses, er zit een filter op de reacties op onze site dus ook helaas wat vertraging in de berichtgeving. Maar het lijkt erop dat de fraudeur weer een heleboel spookpompaanvragen doet!

Fraudewaarschuwing

Tot nu toe leek Unilever op zoek naar veel pompen maar deze keer komen de aanvragen van Shell. Zelfs PompNL kreeg er een in de mail. Zoals u begrijpt: we verkopen geen pompen. Dat las ik ook bij een van de andere benaderden: zij verkopen geen pompen die de aanvrager zoekt.

Waarschuwing

Dus wees gewaarschuwd, alert en trek onmiddellijk aan de bel bij Shell zodat zij hun fraudebureau kunnen inschakelen.

4 reacties op “Fraudewaarschuwing opnieuw actueel

 1. Rob Fine schreef:

  Hallo,

  Mooi dat jullie er aandacht aan schenken, ze gebruiken nog steeds onze bedrijfsnaam.

  MAAR, er gaan ook aanvragen uit, uit naam van Total UK …

  Politie en OM vinden het niet interessant, maar ik heb al veel bedrijven aan de telefoon gehad die 30.000 gestort hebben, ook uit de UK en Duitsland

  Als jullie iets willen doen om te helpen die lui dwars te zitten, vraag die pompen dan aan, en bestel ze ook als je offerte krijgt. Ja raar denk je, maar: DAN krijg je een pro forma NIET BETALEN DUS, maar het gaat erom dat daar een bank naam en een IBAN op staat. Die kun je melden bij de betreffende bank en de Politie (aangifte kan via internet)

  Er moet iemand fysiek een rekening geopend heebn, dus dat geeft de politie een mogelijkheid een dader op te sporen !

  Grt Rob Fine

 2. Helaas is er door een fraude- organisatie weer een offensief gestart om leveranciers in Nederland Duitsland en UK aan te schrijven uit naam van Unilever voor het leveren van pompen. Unilever zal nooit via deze werkwijze handelen. Ga niet in op het verzoek een offerte op te stellen want helaas dit fake en kost u als organisatie geld.

 3. Rob Find schreef:

  Hallo,

  Ik heb hier enige ervaring mee want zij misbruiken onze bedrijfsnaam Hydrotec en zekfs KvK nummer.

  Niet ingaan op de aanvraag is de makkelijke weg. Maar voel je je geroepen deze criminelen dwars te zitten? Ga dan wél in op de mail. Vraag offerte, bied aan, en je krijgt een pro forma factuur. Dat is het moment waar je ze mee kan schaden, er staat nl een bank en iban op. Meldt aan die bank dat de rekening voor frauduleuze zaken wordt gebruikt. Die bank moet dan aangifte dien en de rekening blokkeren. In het beste geval staat er nog geld op wat aan de gedupeerde retour kan. Als IEDEREEEN hier aan mee werkt, raken ze op een zeker moment door de beschikbare banken heen.

  R. FINE

 4. Hallo Rob, Dit is inderdaad een manier om hen dwars te zitten…en heb dit zelf al vele malen gedaan. Resultaat is dat zij net als met nieuwe domeinnamen de andere dag een nieuw rekeningnummer hebben. Ik wil dit zeker promoten om te doen maar het kost je al gauw 2 uur werk en soms willen banken niet meewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.