Nieuws
Helden houden site draaiende gedurende cycloon.

Misschien zag u hem langskomen op tv. Half april teisterde Isla, een cycloon van categorie 5 de West-Australische kust. Hij zou ook de Telfer-site aandoen en stelde de eigenaren ervan voor een lastig keuze. Uiteindelijk bleef alleen essentieel personeel aan dek.

Cycloon

Onder dat essentieel personeel bemanningsleden maar ook vier EthosEnergy-medewerkers. Deze dienstverlener ondersteunt bedrijven op het gebied van roterende apparatuur en systemen in de energie-, olie- en gas-, industriële en lucht- en ruimtevaartmarkt.

Het oog van de cycloon passeerde de Telfer-site rond 11:30 uur. Op 13 april 2023 resulteerde dat in 70 mm regen en windstoten tot 126 km/uur. Pas een uur na het passeren van het oog, keerde de windkracht terug naar normaal.

Helden

Ondanks de moeilijke omstandigheden gingen stroom, IT en mobiele diensten ononderbroken door tijdens de cycloon. Zelfs twee gasturbines en een dieselgenerator liepen zonder problemen door gedurende het passeren van het cycloonoog.

Barry Shires, Operations & Maintenance Superintendent, Martin Robinson, Leading Hand, Dean Howell, OMT Electrical en Liam Kendle, OMT Electrical behoorden tot de dappere helden die tijdens de cycloon in de faciliteit verbleven. Ze hielden zich schuil op een plaats waar ze samen met de bemanningsleden op afstand toezicht op de elektriciteitscentrales konden houden.

Veilig op site

Rowan Kerr, superintendent voor Newcrest: “Het EthosEnergy-centraleteam leverde fantastisch werk onder onvoorspelbare en extreme weersomstandigheden. Het team werkte snel en efficiënt met ons en zorgde voor alle benodigdheden om de lichten aan te houden en elkaar veilig te houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.