Nieuws
HeatTransformers benoemt Joanne Jongens tot Head of Growth

Joanne Jongens begint per direct als Head of Growth bij HeatTransformers. Nadat zij eerder Picnic en QWIC internationaal hielp groeien, gebruikt Joanne nu haar scaleup-vaardigheden voor het opzetten van een klantreis op het warmtepompplatform. Met deze stap zet zij zich niet alleen in voor het nóg sneller gasvrij maken van Europa maar ook voor meer vrouwelijk talent in een overwegend masculiene sector.

Joanne Jongens

Al haar hele carrière bouwt Joanne aan organisaties met veel groeipotentieel. Zo leverde ze in haar vier jaar tijd bij online-supermarkt Picnic een bijdrage aan diens imago, de uitrol in diverse steden en de merkactivatie en -uitbouw in Duitsland. Vervolgens was ze ruim twee jaar lang bij e-bikemerk QWIC verantwoordelijk voor de merklancering in Oostenrijk én de groei van de D2C-tak. Een vergelijkbare uitdaging ligt nu bij HeatTransformers. “Joanne brengt een schat aan ervaring met zich mee in het aanjagen van groei en positieve verandering”, zegt Stijn Otten, directeur en oprichter van HeatTransformers. “Haar kennis van digitale innovatie zal de manier waarop we onze doelgroep bereiken, opnieuw vormgeven. Mede daardoor kan ons merk snel stappen zetten binnen en buiten Nederland. Hopelijk motiveert haar komst meer vrouwelijk talent zich in te zetten voor de noodzakelijke energietransitie.”

Van niets iets maken

Hoewel het bedrijf in warmtepompen via installatiepartners consumenten weet te bereiken en te bedienen, ontbrak het nog aan een directe B2C-flow. Aan Joanne en haar team de taak die op te zetten. Zij gaan zich richten op klantgerichtheid, datagedrevenheid, merkidentiteit en schaalbaarheid. “Als bouwer maak ik van niets iets”, stelt Joanne. “Als ik dat ook nog kan combineren met een positieve bijdrage aan een betere wereld, dan vormt dat voor mij de gouden match. Bovendien krijg ik veel energie van de dynamiek binnen HeatTransformers die overeenkomt met alle andere scaleups waar ik al werkte. Ik kijk ernaar uit samen Europa nog sneller gasvrij te maken.”

Masculiene branche opschudden

Voor het behalen van haar groeidoelstellingen ziet Joanne haar team binnen twee jaar stevig uitgroeien. Hiervoor moedigt zij vooral vrouwen aan om zich bij haar aan te sluiten. Joanne: “Ik werk graag met teams waarin een balans is tussen masculiene en feminiene energie omdat dat creativiteit en groei stimuleert. Daarom pleit ik voor meer vrouwen in overwegend mannelijke branches. Nu begrijp ik dat vrouwen niet direct denken aan warmtepompinstallaties als werkgebied. Maar ik zie ons echt als een frisse tech scaleup die deze mooie sector opschudt. Daar horen hele andere functieprofielen bij.”

HeatTransformers

Het in 2018 in Nederland opgerichte HeatTransformers wil Europa gasvrij maken. Inmiddels installeerde het duizenden warmtepompen en richt het zich volledig op de verkoop, advisering, installatie en service met betrekking tot warmtepompen. Op het zelf ontwikkelde, tweezijdig, digitaal platform faciliteert het het volledige consumentenproces van interesse tot installatie. Aan de andere kant biedt het platform toegang tot een grote installatiecapaciteit via zowel de eigen installateurs als de installatiepartners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.