Nieuws

Hannover Messe maakt het verschil in april 2023

Hannover Messe maakt het verschil in april 2023

Van 17 t/m 21 april 2023 vindt in Hannover de jaarlijkse, industriële-technologiebeurs plaats. Met weer een groot Nederlands paviljoen, Indonesië in de herkansing als partnerland en de congressen geïntegreerd op de beursvloer belooft het een inhoudelijk spektakel te worden. Op de persconferentie begin februari in Amsterdam praatte diverse organisaties de pers vast bij.

Hannover Messe

Er vond na corona al eerder een beurs plaats in Hannover. Die kenmerkte zich vooral door het feest van herkenning. Dat zal bij dé Hannover Messe van 17 t/m 21 april 2023 niet anders zijn, aldus Victor Koppelaar van Global Fairs Nederland. Maar dat niet alle hallen vol staan ondanks de tweejaarlijkse aanwezigheid van Motion &Drives vormt nog wel een nawee van corona. Toch verwacht de organisatie 4.000 standhouders en nog eens 300 start- en scale-ups die 100.000 bezoekers zullen trekken. Thema’s als Industrie 4.0. CO2-neutraliteit, AI, energiemanagement, waterstof en de opslag ervan vallen onder het centrale motto ‘Industrial Transformation- making the difference’, lichtte Basilios Triantafillos, Global Director, Deutsche Messe AG toe.

Maak het verschil

Het verschil maken, daar draait het om. Want de vele uitdagingen eisen vrijwel acute oplossingen. Dat zal ook bijvoorbeeld duidelijk naar voren komen bij de hackaton waarin ‘oplossingzoekers’ mensen kunnen uitdagen om hun optimale mix te vinden.

Zoals in waterstof bijvoorbeeld. “Zeker ook onder druk van de huidige energiesituatie kruipt waterstof na 29 jaar uit zijn niche.”

Of zoals Koppelaar het verwoordde: “Vragen als wat doet uw bedrijf en hoe kunt u ons helpen, moeten de beurs maken.”

Overigens moest Koppelaar erkennen dat zonder Marcel Meijers een Pump Plaza niet tot de mogelijkheden behoort. Natuurlijk staan er individueel volop pompfabrikanten en aandrijvingsbedrijven.

Op de beurssite vindt u nog meer informatie met tips en activiteiten. Van toegangsbewijzen en openingstijden tot aan de jaarlijks uit te reiken Hermes Award.

(Nederlandse) Politiek aanwezig

Er ligt een grote rol voor de politiek. Zullen op maandag de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Indonesische president Joko Widodo een hoofdrol spelen, ook Nederlandse ministers zullen acte de presence geven. In ieder geval die van Economische Zaken (EZK) maar er lopen nog onderhandelingen met meer hoogwaardigheidsbekleders. Zowel in hal 2 waar alle global markets zich presenteren als op het traditionele ‘Oranje Paviljoen’. In hal 8 bevindt zich het Holland High Tech House waar alle platforms samenkomen. Hier slaan FIER, FME, Metaalunie, RAI Automotive Industrie NL en RVO samen met EZK de handen in een voor de Smart Industry.

Start- en scale-ups

Willem Drost van Enterprise Solutions hoopt dat het paviljoen met de 40 start- en scale-ups de volgende keer daar ook aan mag haken. Nu bevinden zich die nog in een apart paviljoen in hal 17. “Maar samenwerking vormt het sleutelwoord. Zeker nu de grote bedrijven door corona veel al uitweken naar zakendoen via internet, liggen er volop kansen op de beursvloer voor ‘de kleintjes’. Dat dat voor hen organisatorisch lastig ligt, erkennen wij en dus willen we hen daarbij ondersteunen en coachen.”

Top6 redenen voor een bezoek

1 ’s werelds grootste platform

2 Leer van de experts

3 Ontmoet mensen weer life

4 Hetzelfde geldt voor de markt in zijn geheel

5 Het gaat om een goede buur dat Duitsland nou eenmaal is voor Nederland

6 En waarom niet?

‘Meet the World’ moet bewerkstelligen dat uw concurrent met argusogen toekijkt’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.