Nieuws
Hannover Messe 2022 gaat over digitalisering en duurzaamheid

Over drie weken opent Hannover Messe de deuren. Na twee uitgestelde edities kunnen bezoekers weer terecht voor technologische ontwikkelingen. Zeer waarschijnlijk zullen de Aziatische landen minder vertegenwoordigd zijn maar reken maar dat Europa staat te trappelen.

Hannover Messe

Ook op de beursvloer vormen Corona en Oekraïne de rode draad. Die beïnvloeden de economische groei dusdanig dat we er zeker ook in de technologie niet omheen kunnen. Covid sluit grensen en onderbreekt (internationale) supply chains. Het Oekraïne-conflict werpt urgentie op voor de energietransitie. Dus vormen digitalisering en CO2-vermindering de thema’s van de beurs.

Digitalisering en duurzaamheid

Op het Industry 4.0 podium in hal 8 vindt de bezoeker antwoorden op zijn/haar vragen over digital twin, B2B-platformeconomiën, interoperabiliteit, additieve manufacturing, predictive maintenance en natuurlijk cyber security. Maar er vinden ook 600 presentaties en paneldiscussies over uiteenlopende onderwerpen plaats in het congrescentrum. En in hal 12 gaat de Energy4.0-stand dieper in op energie-intelligentie.

Op het Main Stage H’UP draait het om duurzaamheid, klimaatbescherming en groene waterstof. Een onderwerp waar ook partnerland van dit jaar Portugal volop op inzet op de beursvloer.

Naast de traditionele Hermes Award reikt de beursorganisator samen met DWV een H2Eco-award uit.

Pompen

De pompgeïnteresseerde kan terecht in hal 6 en 13. Waar hal 6 zich meer richt op de transportkant staan in hal 13 alle automatisering- en motion & drive-gerelateerde stands. Zo toont Resato uit Assen diverse luchtaangedreven pompen. Het Tsjechische Tribotec presenteert een paar stands verderop diverse pompen voor smering. Bronkhorst staat op de beursvloer traditioneel met de nauwkeurige doseerpompjes. Het KIT (Karlsruher Institut für Technologie) presenteert warmtepompen. Maar ook de vacuümpompen van Busch en Pfeiffer kan de bezoeker bewonderen.

En Festo zal waarschijnlijk weer een van haar bewegende dieren door de hal laten gaan.

Hannover Messe 2022

Superheldenervaring

Ook Procentec, dat zegt te staan voor ‘engineers en technici in staat stellen hun industriële netwerken te onderhouden’ belooft een spectaculaire belevenis. De ontwikkelaar gaat in Hannover zijn manieren tonen om de gezondheid van de industriële communicatieprotocollen te verbeteren. Maar het bedrijf presenteert ook een nieuwe huisstijl.

Jonathan Machin (Global Sales Manager): “Onze vernieuwde Corporate Identity weerspiegelt onze unieke capaciteiten en onverschrokken houding, en het onderscheidt ons echt. We kunnen niet wachten om het te laten zien.”

Remote

Hij vervolgt: “De laatste jaren veranderde de behoeften van onze klanten. De vraag naar remote toegang tot industriële netwerken stijgt substantieel. We willen laten zien dat we al die tijd naar ze luisterden en de leukste manier daarvoor is face-to-face.”

Hij stelt dat gebruikers van Veldbus- en Ethernet-netwerken serieus onder de indruk zullen zijn. Naast de grote productlancering zal Procentec verschillende nieuwe Osiris-functionaliteiten demonstreren. Die garanderen technici eenvoudiger werken als het gaat om het onderhouden van industriële communicatieprotocollen, denkt Procentec. “Verwacht een superheldenavontuur als je naar onze stand komt”, zegt Machin glimlachend. “we nodigen iedereen uit om uit de engineering-modus te stappen en een totaal andere beleving op te doen.” Schrijf hier in voor het gratis online event van Procentec, dat plaatsvindt van 30 mei tot 02 juni.

Hannover messe 2022

Nederland op de Hannover Messe

Duitsland ziet Nederland als belangrijke en betrouwbare handelspartner vandaar dat de organisator van de beurs veel plek ingeruimd voor de Nederlandse inbreng. Onder de vlag van brancheorganisaties FME en de Koninklijke Metaalunie staan in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland twee Holland High Tech-paviljoens op de beurs. De een gaat om Smart Sustainable Future en de ander om Smart Industrial Supply. Daarnaast zette het Haagse psps business abroad in samenwerking met Enterprise Solutions een omvangrijk startup-paviljoen op. Hier vindt de bezoeker zo’n veertig Nederlandse start-ups. Buiten de georganiseerde paviljoens kiezen ook twintig bedrijven voor een zelfstandige deelname.

Gratis entreeticket

Bezoek de Hannover Messe Bezoek van 30 mei tot en met 2 juni 2022 de Hannover Messe – fysiek of digitaal. Via deze link kun je een gratis entreeticket downloaden. Op www.hannovermesse.de vindt u alle documenten waarmee u een beursbezoek optimaal kunt voorbereiden. Waaronder een overzicht van alle exposanten en hun producten, een overzicht van congressen en side-events en informatie over reis en verblijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.