Nieuws

Hannover Messe 2021 vijf dagen lang digitaal

Hannover Messe 2021 vijf dagen lang digitaal
Foto: Deutsche Messe

Nog twee weken en de digitale Hannover Messe ‘opent zijn deuren’. Vijf dagen lang bijna business as usual. Want alles komt virtueel tot u.

Hannover Messe 2021

Zo staat de openingsdag 12 april 2021 in het teken van politiek. Angela Merkel geeft acte de presence samen met andere Duitse politici. Zo reikt researchminister Anja Karliczek samen met juryvoorzitter en in het dagelijks leven voorzitter van het Frauenhofer, Instituut Reimund Neugebauer de Hermes Award uit. Die gaat naar de meest innovatieve oplossing voor de industrie. Sleutelwoorden zijn kosteneffectief, milieutechniek en klaar voor de markt.

Aansluitend discussiëren de drie voorzitters van de beurspartners Siegfried Russwurm (BDI–German Industry Association), Karl Haeusgen (Vdma–German Association of Mechanical and Plant Engineers) en Dr. Gunther Kegel (Zvei–German Electrical Industry Association)  over de algemene, economische vooruitzichten van de Duitse economie.

Vijf dagen

Vijf dagen lang draait het om industrial transformatie, machine learning, verbindende logistiek, lichtgewicht constructies tot aan cloud solutions. Maar u vindt er ook van alles op het gbied van milieubescherming, renewable energy en de silicon economy. 

IoT en blockchain zorgen voor nieuwe businessmdellen. Bereidt u zich daarop voor en luister mee naar de diverse presentaties.

Nederlandse Paviljoen

En natuurlijk ontbreekt het Nederlandse Paviljoen dat de beursvloer altijd zo mooi oranje kleurt niet. Ruim 35 Nederlandse bedrijven en organisaties nemen deel aan de digitale Hannover Messe van 12 t/m 16 april 2021. Niet alleen individuele deelnemers maar ze staan ook in het Nederlandse Paviljoen ‘Holland High Tech House’ en het Nederlandse Startup & Scaleup Paviljoen.

Onder de titel ‘Integrated Smart Industries for Recovery in Europe’ organiseert het Nederlandse Paviljoen eigen livestream events. Bovendien nemen ook Nederlandse experts deel aan interessante paneldiscussies en bijeenkomsten.

Vrouwencongres

Op vrijdag 16 april host de beurs het WomenPower career congress. Het motto luidt Reset.Rethink.Restart. Het programma behelst socio-politieke onderwerpen als AI, gelijke kansen en duurzamheid maar bevat ook baangerelateerde onderwerpen als ‘Scoring successfully in meetings – also virtually’, ‘Successful networking in the STEM fields’ en ‘Salary negotiations – strategies for women’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.