Nieuws
Digitale Hannover Messe 2020

Ook Hannover begeeft zich in de week dat de beurs eigenlijk life zou plaatsvinden op het digitale pad. Ondanks de Corona-crisis gaat industriële transformatie onverminderd door.

Digital Hannover Messe zoomt in op digitalisering, individualisme, klimaatbescherming en demografische verschuivingen.‘

Hannover Messe 2020

Het tweedaagse digitale event geeft een overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek. Daarmee kunnen bezoekers ook na Corona mee aan de slag.

Het evenement start 14 juli met sprekers uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en met een paneldiscussie. Alle onderwerpen draaien om industriële transformatie en welke stappen de industrie moet nemen om snel te herstellen van de (intellectuele) lockdown.

“Met deze ‘Digital Days’creeëren we eenonline platform voor de hele Hannover-Messe community. Ondanks afgelasting willen mensen de laatste technologische snufjes weten en praten met wereldwijd bekende experts. Het succes van innovaties staat of valt met kennisuitwisseling”, aldus Dr. Jochen Köckler, Chairman of the Managing Board, Deutsche Messe AG.

Natuurlijk behandelen de sprekers ook onderwerpen als Industrie 4.0, artificial intelligence, smart energy en Logistics 4.0. Met de chatfunctie kann iedereen meteen met iemand anders contact leggen, aldus de organisatie.

Digitaal

Ook de traditionele Hermes Award-uitreiking voor het meest technisch innovatieve product of oplossing zal (voor het eerst) digitaal plaatsvinden. Juryvoorzitter Dr. Reimund Neugebauer, President of the Fraunhofer-Gesellschaft zal op 14 juli 2020 de winnaar, gekozen uit diverse inzendingen, bekendmaken. Inmiddels staan wel de drie genomineerden vast: Friedhelm Loh Group (oncite; snelle ontsluiting data), Schneider Electric (SF6-vrije middenspanningschakelaar) en Trumpf Werkzeugmaschinen (openstandaard locatieservice).

Neugebauer: „De kwalitatief hoogstaande inzendingen onderstrepen de reputatie en het belang van de prijs.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.