Nieuws
Handvatten voor de connected worker bij iTanks Innovatiecheck
Foto: Techniekbeeldbank

Hoe zorg je voor de optimale verbinding tussen de vakmensen en de bedrijfsprocessen? Die vraag stond centraal bij de iTanks Innovatiecheck over de Connected Worker op 20 april bij Smartflow in Den Bosch.

iTanks Innovatiecheck

Nathan Parmentier procesexpert bij Kone trapte de bijeenkomst van iTanks af. Samen met Smartflow vereenvoudigde het bedrijf het leven van de monteur. Met het stellen van de juiste vragen, krijgt hij/zij complete formulieren zodat hij precies weet welk onderdeel mee moet. Bijkomend voordeel: het dient ook als basis voor tenders. Alles vastleggen en borgen blijkt eenvoudig met een grote winwin.

Connected worker

Vervolgens pitchten naast gastheer Smartflow nog V-match, Cognizant, Reliasol, Secure Logistics en de Hybride fabriek hun oplossing voor de connected worker. De eerste levert en adviseert bij industriële ‘wearables & portables’ voor het digitaliseren van werk/inspectieprocedures, geeft trainingen en ontwikkelen serviceplatformen. Wij bieden innovatieve oplossingen voor inspectie- en/of expertsupport of afstand ten behoeve van productieomgevingen en service-activiteiten. Bij deze oplossingen kijkt iemand als het ware over de schouder van de monter mee via een camera op de helm.

Virtueel opleiden

In tegenstelling tot de oplossing van de Hybride fabriek waar de helm met bril meer dient voor opleidingstrajecten. Via die bril ziet de monteur een virtuele fabriek en kan hij oplossingen uitwerken. Hij krijgt instructiefilmpjes en simulaties. De laatste kan de cursist overigens ook op de computer gebruiken, vandaar dat hybride. De demonstratie zoemde in op een centrifugaalpomp in een installatie die in storing stond. Het systeem dient volgens de ontwikkelaar vooral voor versneld opleiden.

Secure Logistics demonstreerde het systeem dat ze al ruim vijf jaar geleden in de logistiek introduceerden en dat ook de industrie opgang doet. Met XS-ID legt elke medewerker veilig zijn identiteit vast, inclusief alle genoten opleidingen. Zo ligt ten alle tijden vast wat hij mag doen en waar hij toegang tot krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.