Nieuws

Hackathon voor het voorspellen van pompuitval

Hackathon voor het voorspellen van pompuitval
Foto: techniekbeeldbank

In de aanloop naar Asset Performance 4.0 2020 organiseert Bemas drie hackathons in samenwerking met Fluvius en Aquafin. Zij nodigen voor een van die drie hackatons geïnteresseerden, van bedrijven tot aan individuen uit om een oplossing voor het voorspellen van pompuitval te maken.

Pompuitval

Aquafin houdt zich bezig met het transport en de behandeling van (huishoudelijk) afvalwater in Vlaanderen. Daarvoor managet het 1700 pompstations en 318 afvalwaterzuiveringen. 40 teams verdeeld over heel Vlaanderen kunnen 24/7 uitrijden voor storingen.

Om meer grip te krijgen op de voorspelbaarheid van het uitvallen van de pompen, wil Aquafin urgent onderhoud beter kunnen plannen met hulp van intelligente-data-analyse technieken.

Voorspellen

Aquafin rolt op dit moment een nieuw systeem uit dat de data van installaties verzamelt. Daarmee kan het installaties ook remote draaien. Inmiddels sloot het een kwart van al zijn systemen daarop aan. Nu staat informatie als pompperformance, waterniveau, flow en disfunctioneren over een lange periode ter beschikking.

Met de hackaton wil het nog een stapje verder gaan en oplossingen krijgen voor predictive pomponderhoud.

Hackaton

Inzenden kan tot 31 mei 2020waarna een jury op 30 juni 2020 de finalisten selecteert. Die finalisten krijgen de hele zomer de tijd om hun finale presentatie te maken.

Zij presenteren die tijdens de conferentie Asset Performance 4.0, van 15 tot 17 september 2020 in Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.