Nieuws

Grundfos voornemens Meco over te nemen

Duurzaamheid bij Grundfos

Grundfos onderhandelt op het moment over de overname van Mechanical Equipment Company, Inc. (Meco). Dat Amerikaanse bedrijf houdt zich bezig met industriële waterbehandeling.

Overname

Meco beschikt over productieplants en verkoopkantoren in Amerika en een internationaal kantoor in Singapore en Ierland.

Naast afvalwaterbehandeling richt het zich op purificatie voor de farmasector. Daarvoor beschikt het over een eigen waterdampcompressietechnologie. Door jarenlange ervaring en opgedane applicatiekennis in de farma kan het naar eigen zeggen betrouwbare oplossingen aan klanten bieden

Als de overname wordt goedgekeurd door de autoriteiten breidt Grundfos zijn positie op het gebied van waterbehandeling substantieel uit.

Grundfos

“We zien Grundfos en Meco als een perfecte combinatie. Ze verdienden al heel wat respect in de sector. Bovendien delen we gelijke waarden en staan we hetzelfde in innovatie en duurzaamheid, voor onze klanten, onze medewerkers als de maatschappij.

Op basis van onze gezamenlijke kennis kunnen we de klanten nog betere oplossingen bieden”, aldus Ulrik Gernow, Group Executive Vice President en Chief Commercial Officer van Grundfos.

Meco

“Het vooruitzicht deel uit te maken van de wereldwijde Grundfos-familie verheugt ons. De volgens ons ideale, nieuwe eigenaar biedt een solide match gebaseerd op dezelfde waarden, klantbenadering en ambities om een significant verschil te maken in de waterbranche. Als onderdeel van de Grundfos Group kunnen we onze innovatiekracht versterken, nog meer toegevoegde waarde bieden aan onze klanten en hoogkwalitatieve producten ontwerpen op basis van duurzaamheid”, zegt George Gsell, CEO at Meco.

Als de betreffende instanties toestemming geven zal de overname naar verwachting najaar 2021 zijn beslag vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.