Nieuws

Grundfos breidt fabriek in Servië verder uit

Iutbreiding Grundfos fabriek Servië
(Vlnr) Veljko Todorović, Grundfos Indjija plant director en country manager; Morten Bach Jensen, Grundfos EVP en divisie CEO Domestic Building Services; HE Susanne Shine, de Deense ambassadeur in Servië en Aleksandar Vučić, de Servische president drukken gezamenlijk de knop in om de uitbreiding officieel te openen.

Tien jaar na het openen van de eerste plant in Servië voegt Grundfos 17.000 m2 toe aan de faciliteit in Indjija. Van hieruit gaat het wereldwijd circulatiepompen, huishoudelijk afvalwaterpompen, boosterpompen en Integrated Water Circuits (IWCs) leveren.

Grundfos Servië

Veljko Todorović, Indjija plant director en country director Grundfos in Servië: “Deze uitbreiding helpt ons onze klanten nog beter te bedienen.”

De plant ontving al een Gold LEED-certificaat voor duurzaamheid wat betreft bouw en onderhoud.

“Met deze state-of-the-art plant geven we een bewijs van onze service aan de klanten. Die vragen om steeds snellere levering en dat vraagt om efficiency en flexibiliteit. Tegelijkertijd doen we er alles aan om onze eigen water- en energiefootprint te verlagen. Die verantwoordelijkheid nemen we om de wereldwijde water- en klimaatuitdagingen het hoofd te bieden”, aldus Morten Bach Jensen, EVP en divisie CEO voor Domestic Building Services bij Grundfos.

Duurzaamheid

De plant beschikt over twee solarparken die een CO2-besparing van 1.333 ton per jaar opleveren. De regenwateropslag bedraagt 200m3, koeling en verwarming gebeurt met een geothermisch gesloten circuit voorzien van een eigen pompoplossing. De fabriek beschikt over ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 and ISO 50001.

“Deze belangrijke mijlpaal betekent een volgende stap in onze ontwikkeling in Servië. Vanuit hier kunnen we de hele Grundfos Group van productkennis voorzien. Bovendien optimaliseren we zo de duurzaamheidsintiatieven”, aldus Veljko Todorović.

Samen met Denemarken en Frankrijk gaat de Servische plant de nieuwste generatie circulatiepompen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.