Nieuws

Grotere MDX-pompen voor de mijnbouw

MDX-pompen voor de mijnbouw

GIW Industries, Inc., een onderdeel van de KSB Groep gespecialiseerd in mijnbouwpompen, bracht onlangs de MDX-850 pomp op de markt.

Mijnbouw

De specialisten in Grovetown uit Georgia in de VS ontwikkelden de pompserie speciaal voor extreme omstandigheden. Denk aan hard gesteente in het maalproces van de mijnbouw. De nieuwe MXD-850 zorgt daarbij voor een hoger productieniveau bij lagere totale bedrijfskosten. De waaierdiameter bedraagt 2.600 mm (102”). 250 mm (10”) groter dan de tot dusver grootste MDX-pomp.

Ook de constructie kreeg de laatste jaren een aantal verbeteringen. Zo nam de pompbreedte toe om het ontwerp van de leidschoepen te kunnen verbeteren. De waaier kreeg op slijtagegevoelige plaatsen extra versterking.

Dikkere waaierschoepen van Gasite 28G en Endurasite verbeteren de slijtvastheid en zorgen daardoor voor een langere levensduur van de pompen. De MDX-850 onderscheidt zich door een verbeterde interface tussen zuigdrukdeksel en zuigdrukplaat. Dat maakt het gebruik van een innovatief ontworpen slijtring aan de pompinlaat mogelijk.

Zoals alle MDX-pompen beschikt ook de 850 over een instelbaar zuigdrukdeksel. Hierdoor kan de gebruiker de radiale speling tussen waaier en zuigdrukdeksel vanaf de zuigzijde van de pomp instellen, zelfs tijdens het pompbedrijf.

De constructie van de MDX-850 is compatibel met de GIW RAMSL (Remote Adjusted Mechanical Suction Liner) technologie waarmee de speling tussen waaier en zuigdrukdeksel snel en nauwkeurig is in te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.