Nieuws
Gormann-Rupp

Ondersteund door de slogan ‘Where blue meets green’ geeft Gorman-Rupp Europe BV het startschot voor de publieke duurzaamheidscampagne van het bedrijf.

Duurzaamheidsstrategie

Hoewel duurzaamheid al sinds 2017 een vast bestanddeel vormt binnen Gorman-Rupp, treedt het bedrijf daar nu pas mee naar buiten. De strategie begint duidelijke vruchten af te werpen.

Het bedrijf verklaart de slogan ‘Where blue meets green’ als volgt. ‘Blauw is sinds 1933 de huiskleur van Gorman-Rupp. We geven hiermee aan dat we alle ervaringen en de vaste waarden binnen het bedrijf blijven koesteren. Groen spreekt voor zich en duidt op onze duurzaamheidagenda. Met het woord ‘meets’ (ontmoet) omarmen we de toekomst. Tegelijkertijd realiseren we ons dat we met zijn allen aan het begin staan van een belangrijke ontwikkeling.’

Where blue meets green

Onder het programma ‘Where blue meets green’ ontwikkelt Gorman-Rupp producten en diensten waarmee het bedrijf de eigen milieu-impact vermindert. Tegelijkertijd helpt haar klanten om hun duurzaamheidstrategie te versnellen.

Met de zonnepanelen op het bedrijfspand in Waardenburg opereert het bedrijf energieneutraal. De dieselaangedreven pompsets die het bedrijf in Nederland ontwikkelt en bouwt, lenen zich om te draaien op 100 procent HVO. Daarmee bespaart de gebruiker volgens de leverancier 89procent CO2.

Uitvoering

En dan presenteert het bedrijf ook nog de E-Line. Een volledig geïntegreerde oplossing voor elektrische mobiele pompsets. Ze kunnen worden aangesloten op een auto-oplaadpunt, een batterijpakket of op een traditioneel bouwstroom punt/generator.

Tenslotte start het bedrijf in juli van dit jaar met een CO2-compensatieprogramma. Hiermee compenseert het de uitstoot van de verhuurvloot met gecertificeerde programma’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.