Nieuws

Girlsday bij Vechtstromen

Girlsday bij Vechtstromen

In Nederland kiezen nog steeds weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Daarom is er de jaarlijkse Girlsday. Zoals op 11 april 2019.

Kijkje achter de schermen

Op Girlsday nodigen bedrijven en organisaties meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud uit om kennis te maken met de béta-richting én vrouwelijke rolmodellen op dat gebied.

Vechtstromen ontving op 11 april 219 50 meiden van het Carmel College uit Hengelo en het Pius X College uit Almelo. Door middel van de Water Experience Game namen ze een kijkje in de technische wereld van het waterschap. Ook kregen ze een rondleiding door vrijwilliger Monique en jeugdbestuurder Mirthe.

Girlsday

Vechtstromen zoekt altijd technische denkers en doeners op het gebied van waterbeheer, waterveiligheid en waterzuivering. Ook meisjes!

Omdat in Nederland nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT kiezen, probeert de overheid ze te enthousiasmeren. Zoals met de Girlsday. Dan laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk zien hoe welkom zij zijn in de technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.