Nieuws
Gezamenlijk initiatief voor duurzame bemesting

John Deere en Vogelsang startten onlangs een gezamenlijk project om de toepassing van duurzame, organische meststoffen te bevorderen. De combinatie van John Deere’s Section Control en Vogelsang‘s  Comfort Flow Control (CFC) sectiecontrolesysteem maakt een precieze verspreiding van vloeibare mest mogelijk.

Duurzame, organische bemesting

“We bundelen onze gezamenlijke expertise om planten te voorzien van de nodige voedingsstoffen door een preciezere toepassing van vloeibare mest”, aldus marketingmanager regio 2 Alexander Berges, John Deere Intelligent Solutions Group. “Nauwkeurige organische bemesting biedt belangrijke voordelen boven minerale bemesting. Het verbetert de CO2-balans van de landbouwproductie en vermindert ammoniakemissies. Hogere opbrengsten, meer consistente plantengroei en bescherming van waterlopen zijn ook positieve voordelen.”

Gezamenlijk initiatief

Harald Vogelsang, directeur van Vogelsang GmbH & Co. KG, voegt eraan toe: “Door de locatiespecifieke en op behoeften gebaseerde toepassing van vloeibare mest kan de moderne landbouw duurzamer opereren en de triade van economie, ecologie en sociale acceptatie bevorderen.”

Dus dit gezamenlijke technologieproject demonstreert in de praktijk hoe boeren nauwkeurig vloeibare mest kunnen aanbrengen. Vogelsang’s nieuwste sleepvoetbemester BlackBird met CFC-sectiecontrolesysteem en ExaCut ECQ precisieverdeler ondersteunt hen daarbij. De bediening van John Deere’s Section Control gebeurt via het Generation 4-display in de cabine. Daarmee opent en sluit de bestuurder de individuele slangen van het systeem automatisch en nauwkeurig volgens de GPS-positie van het voertuig. Dit vermindert overlappingen en fouten tot een absoluut minimum en voorkomt over- of onderdosering van voedingsstoffen aan de planten.

Nieuwe afsluitertechniek

Vogelsang ontwikkelde ook nieuwe afsluitertechniekmet luchtbalgen in de slanguitlaten van de verdeler voor het uitschakelen van de afzonderlijke boomsecties. De opgeblazen luchtbalgen sluiten de afzonderlijke boomsectie of boomsecties. Om de respectievelijke slanguitlaten vrij te geven, laat de operator de lucht uit de balgen ontsnappen. Deze elektropneumatische besturing van de afzonderlijke slangen maakt snelle, precieze schakelhandelingen mogelijk. De spuitbomen zijn beschikbaar in versies met een enkele slangbediening of met bediening in gecombineerde secties.

Big-datagebruik

De sectieregeling van John Deere is compatibel met alle gebruikelijke satellietcorrectiesignalen, variërend van de gratis SF1 tot het zeer nauwkeurige en herhaalbare RTK-signaal. Hierdoor kunnen tot 255 afsluiters volledig automatisch worden bestuurd met een nauwkeurigheid van +/- 3 cm in vooraf gedefinieerde gebieden van het veld.

Door de volledige integratie van beide systemen in de John Deere bedieningsterminal garanderen Section Control en Comfort Flow Control een dergelijke precieze mesttoepassing. Extra integratie van de HarvestLab 3000 mestsensor maakt continue meting van de voedingsstoffen in de mest mogelijk. Daardoor kunnen niet alleen m³ / ha, maar ook kg / ha N, P en K worden toegepast zoals bij minerale meststoffen. De HarvestLab-sensor is DLG-gecertificeerd voor het nauwkeurig meten van de N en P. Dat ligt op hetzelfde niveau als geaccrediteerde laboratoria.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.