Nieuws
Georg Stawowy Nieuwe CEO Bürkert Fluid Control Systems

Na 18 jaar draagt Heribert Rohrbeck het CEO-stokje bij Bürkert Fluid Control Systems op 1 april 2023 over aan zijn opvolger Georg Stawowy.

CEO Bürkert Fluid Control Systems

Een emotioneel moment voor CEO Heribert Rohrbeck bij zijn vertrekaankondiging december j.l. Maar een warm applaus viel zijn deel en getuigde van de strekking van zijn motto: ‘Idealiter wil ik qua grootte een wereldwijde groep bewerkstelligen met een familiebedrijfscultuur.’

De aftredende CEO Heribert Rohrbeck
De aftredende CEO Heribert Rohrbeck.

In 1993 betrad Rohrbeck het Bürkert-pand om R+D voor zijn rekening te nemen.Na een aantal andere functies volgde hij uiteindelijk in 2004 CEO Gerhard Hettinger op. “Toen ik bij Bürkert startte trof ik gescheiden verantwoordelijkheden aan, focus op lokale optimalisatie en niet zoals nu een wereldwijde benadering. Nu werken we hier procesgericht met interdisciplinaire teams en een platte hiërarchie.”

Georg Stawowy

Georg Stawowy (53) kijkt uit naar zijn nieuwe functie als CEO bij Bürkert. “

“De cultuur binnen dit bedrijf drijft op kwaliteit en de goede naam trekt ook regionaal personeel. Ik kijk er naar uit om in zo’n omgeving te werken. De laatste succesvolle jaren vormen een uitdaging en impliceren een verantwoordelijkheid die ik graag neem om de toekomst gezamenlijk tegemoet te treden.”

Sinds 2013 zit Georg Stawowy in de directie van Lapp Holding AG in Stuttgart. Hij hield zich daar bezig met innovatie, productmanagement en ontwikkeling. Daartoe behoorden ook de logistiek, IT en digitalisering.

Ook bij Bürkert zet hij in op de digitale business transformatie. “We moeten de kansen en bedreigingen van digitalisering binnen alle hoeken van het bedrijf begrijpen en ze vol vertrouwen tegemoet treden. Daarin moeten we samen opereren en verantwoordelijkheid nemen. De levensvatbaarheid van het bedrijf ligt in onze handen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.