Nieuws

Geluidarme Energieschutting voor warmtepomp

1
Geluidarme Energieschutting voor warmtepomp

Geen zonnepanelen omdat het grid overbelast raakt? Misschien kunt u wel een energieschutting plaatsen. In eerste instantie ontwikkelde OptiSolar en VITBouw Installatietechniek de techniek voor woningverwarming maar waarom zou u als bedrijf deze stille techniek niet gebruiken voor uw warmtepomp.

Geluidarme Energieschutting

De energieschutting biedt een oplossing om zonder grondboring of luidruchtige buitenunit te verwarmen. Vanaf de schutting gaan twee leidingen via de grond naar de warmtepomp voor verwarming en warm tapwater. De instraling van het zonlicht op de schutting garandeert

rendement.

Warmtepomp

In bestaande situaties met een gasaansluiting bestaat er ook een hybride opstelling. Dan volstaat een Energieschutting van vier strekkende meter om 60 procent gas te besparen. Een goed geïsoleerde woningen of nieuwbouw kan met zes meter schutting al helemaal van het gas af, aldus VITBouw. De afmetingen van een standaard schuttingdeel bedragen 180 cm hoog en 200 cm lang. Een 3 kilowatt warmtepomp vereist twee van deze delen. U kunt de modulaire schuttingdelen ook op een gevel plaatsen.

Vanaf de schutting gaan twee leidingen via de grond naar de warmtepomp voor verwarming en warm tapwater.

1 reactie op “Geluidarme Energieschutting voor warmtepomp

 1. Ingrid Rietveld schreef:

  Goedemiddag,

  ik ben geïnteresseerd in deze schutting. Echter woon ik in een huis uit 1956 en een warmtepomp is bij een no go. In een ander artikel las ik dat het ook op een hybride ketel aangesloten kan worden. Klopt dat?

  Kunt u mij aangeven wat de kosten zijn?

  Ik hoor het graag.

  Hartelijke groeten,
  Ingrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.