Nieuws

Geblinddoekt dromen over je favoriete woonwijk

Geblinddoekt dromen over je favoriete woonwijk

Op dinsdag 13 februari kwamen 34 leerlingen van zes scholen uit heel Nederland in Amsterdam bij elkaar voor een bijzondere masterclass: ze mochten zich inbeelden hoe Nederland er in de toekomst gaat uit zien.

Masterclass

Met de maquettes die zij eerder hadden gemaakt voor de nationale leerlingenwedstrijd ‘De wijk van de toekomst’ waren zij door een deskundige jury tot finalist gekozen. Die finale was een masterclass waarbij ze onder leiding van architecten en wetenschappers hun maquettes (en vlogs met toelichting) verder mochten verfijnen. Ook werden ze geblinddoekt en zo gestimuleerd om hun wijk van de toekomst te verbeelden. De maquettes en vlogs zijn vanaf 4 april te zien op de tentoonstelling ‘Places of Hope’ in Leeuwarden.

Toekomstig Nederland

Wetenschappers, beleidsmakers en architecten zijn erg benieuwd naar de ideeën en wensen van middelbare scholieren, de toekomstige bewoners van onze woonwijken. De kinderen kregen vragen als: Hoe denken jullie dat het leven in een Nederlandse wijk eruitziet in 2050? En: hoe zouden júllie willen dat zo’n wijk eruitziet?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.