Nieuws

Gassen analyseren bij atmosferische druk

Gassen analyseren bij atmosferische druk

Met de compacte OmniStar en ThermoStar GSD 350 kan de gebruiker gassen analyseren bij atmosferische druk. Zowel kwalitatief als kwantitatief.

Gassen analyseren

De gasinlaat van beide analyzers leent zich voor temperaturen tot 350°C. Dat betekent dat dampen geen gelegenheid krijgen te condenseren tijdens de analyse. De tweefasen toegang voorkomt schifting van de gasafgifte.

Fabrikant Pfeiffer noemt toepassingen als chemische processen, de semiconductor industrie, metallurgie, fermentatie en milieutoepassingen.

Twee uitvoeringen

De OmniStar krijgt een rvs buis met een klep om de gasstroom bij monstername kan onderbreken.

De fabrikant ontwikkelde de ThermoStar speciaal voor koppeling aan thermobalansen. De kwarts buis en de platina opening bij de inlaat garanderen analyse van ook de kleinste concentratie.

Beide analyzers kunnen gelijktijdig alle gassen detecteren.

Gebruiksvriendelijk

De software kan volgens de fabrikant op een gebruiksvriendelijke manier zowel kwalitatieve als kwantitatieve analyses genereren. De gebruiker kan complete meetprocedures programmeren en automatiseren. Door de beschikbare componenten dekken de analyzers een range van 1 tot 100 u, 1 tot 200 u en 1 tot 300 u.

Bediening gebeurt via het geïntegreerde 7ʺ touch display of via een webuser interface. Daarvoor volstaat een smartphone of tablet.

Daarnaast noemt de fabrikant nog de lage detectiegrens, afhankelijk van de massa tot 100 ppb, het lage gasverbruik van 1 – 2 sccm en snelle meettijd (to t1 ms/u).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.