Nieuws
FrieslandCampina opent distributiecentrum in Meppel
v.l.n.r. Directeur Plan & Deliver Han Kampman, President Kathy Fortmann (FrieslandCampina Ingredients), Gedeputeerde Henk Brink, Burgemeester Richard Korteland en Wethouder Henk Ten Hulscher (Gemeente Meppel).

22 januari 2019 opende FrieslandCampina haar distributiecentrum DC Noord in Meppel.

Distributiecentrum

FrieslandCampina zal het distributiecentrum gebruiken voor de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel. Vanuit het 31.000 vierkante meter tellende distributiecentrum gaan zuivelproducten naar exportmarkten als China, Hongkong, Rusland en Griekenland. Het centrum vervangt distributiecentra in Meppel, Hoogeveen, Heerenveen en Veendam. Het biedt ruimte aan 43.000 palletplaatsen en beslaat daarmee een oppervlakte van zo’n vijf voetbalvelden.

 

CO2-reductie

Vanuit DC Noord in Meppel kunnen de zuivelproducten rechtstreeks over het water naar de Rotterdamse haven. Een aanzienlijke vereenvoudiging van de keten. Jaarlijks zullen er meer dan 9.000 exportcontainers en 8.000 truckzendingen vertrekken.

President Kathy Fortmann: “Het distributiecentrum betekent veel voor FrieslandCampina en de omgeving. Meppel heeft een gunstige centrale ligging en goede bereikbaarheid over zowel de weg als het water. Door de duurzame bouw en efficiëntere transport levert het een belangrijke bijdrage aan de reductie van de uitstoot van CO2.”

Duurzaam

DC Noord biedt werkgelegenheid voor circa 35 medewerkers en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedsel- en brandveiligheid. De bouwer gebruikte duurzame materialen en garandeert duurzaamheid in gebruik. Vandaar dat het gebouw het duurzaamheidskeurmerk Breaam ‘Very Good’ verwierf. Naar verwachting zal het een jaarlijkse efficiencybesparing en een forse reductie van 1,5 miljoen transportkilometers opleveren. Equivalent aan een CO2-reductie van 650.000 kg.

FrieslandCampina maakt gebruik van externe partijen voor de distributie en huurt het distributiecentrum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.