Nieuws
Frequentieregelaar met ingebouwde predictive-maintenance
Ruud Versluis van Danfoss toont hoe de gebruiker zijn onderhoudsdata kan uitlezen.

De VLT® AutomationDrive regelt het toerental van allerlei asynchrone motoren en permanentmagneetmotoren. Op de Aqua Nederland Vakbeurs demonstreerde Danfoss de nieuwe mogelijkheden van ingebouwde predictive en op condities gebaseerde onderhoudsfuncties.

Frequentieregelaar

Er is een standaardversie van de VLT® AutomationDrive , de FC 301 en een geavanceerde, hoogdynamische versie, de FC 302 met extra functies. De regelaar helpt energie te besparen, de flexibiliteit te vergroten, de kosten van reserveonderdelen en reparaties te verminderen en de procesregeling op iedere industriële machine of productielijn te verbeteren.

De VLT AutomationDrive heeft een flexibel, modulair ontwerp met het oog op een veelzijdige besturing. De robuuste bouw zorgt voor een maximale bedrijfstijd. De regelaar beschikt over diverse standaardfuncties die uit te breiden zijn met plug-and-play-opties. Het gebruikersvriendelijke, grafische bedieningspaneel vereenvoudigt instelling en bediening van de frequentieregelaar.

Uitvoering

De fabrikant levert afhankelijk van het model behuizingen tot IP 66. Geïntegreerde DC-smoorspoelen en RFI-filters in alle modellen beschermen installaties door harmonische vervorming en elektromagnetische verstoringen te minimaliseren.

De VLT AutomationDrive past ook in toepassingen die heel nauwkeurige positionerings- en synchronisatiehandelingen uitvoeren. De Integrated Motion Controller (IMC) is nu instelbaar in de software van de frequentieregelaar zonder aanvullende modules of hardware.

Alle frequentieregelaars worden volledig getest in de fabriek. Ze hebben maar zeer weinig

Onderhoudsmogelijkheden

Op de Aqua Nederland Vakbeurs toonde Danfoss de nieuwe, ingebouwde onderhoudsterugkoppeling. De ingebouwde predictive en op condities gebaseerde onderhoudsfuncties maken de frequentieregelaar tot een slimme sensor die de toestand van de motor bewaakt. Hij werkt daarbij zonder cloud-aansluiting of PLC, hoewel cloud-connectiviteit wel kan. De VLT Automation Drive FC 302 kan de conditie van de motorstatorwikkeling bewaken, mechanische trillingen signaleren en de omhullingskromme bewaken. De gebruiker kan verschillende grenswaarden instellen en automatisch of handmatig de referentiewaarden bepalen. Zo kan hij bewaken via verschillende methoden en volgens van toepassing zijnde normen en richtlijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.