Nieuws

FOG Summit 2022 over vet en rioolbeheer

Doekjes uit riool krijgen tweede leven

Op 19 oktober vindt in Liverpool de European FOG Summit 2022 plaats. Onderwerp vormt de veelzijdige uitdaging van vet uit de riolen houden. FOG staat voor fat, oil en grease. Oftewel vet, olie en smeer.

Vet en rioolbeheer

Vet uit de riolen houden en voldoen aan de afvalverwerkingsvoorschriften geldt als voortdurende uitdaging voor commerciële keukens. Door samen te werken met waterbedrijven, personeel in te schakelen en apparatuur te onderzoeken, kunnen bedrijven schadelijke blokkades voorkomen.

Een van de sprekers, directeur gebouwonderhoud bij Mitchells &Butlers Jennie Smith deelt haar inzichten in het overwinnen van de veelzijdige uitdaging van effectief beheer van FOG.

Inzameling en recycling de sleutel

Smith: “We zien het als onze plicht om de impact van ons bedrijf op het bredere milieu te minimaliseren. Actief beheer en investeringen in FOG vormen daarbij een cruciaal element. Inzameling van gebruikt frituurvet (UCO) is voor ons een operationele best practice. We kunnen het voordeel van een duurzaam recyclingproces voor UCO’s maximaliseren. En dat pas perfect in onze duurzaamheidsagenda.”

Hun beleid richt zich optraining, begrip, de beste praktijken en de apparatuur. “We werken al een aantal jaren aan het afbouwen van het gebruik van enzymdoseersystemen. Die verwijderen geen vetten aan de bron en veroorzaken dus nog steeds problemen in de riolen. In plaats daarvan upgraden we al onze stopcontacten door efficiëntere vetverwijderingseenheden te installeren. Dit proces staat op het punt om verder te versnellen om onze drive te ondersteunen om de industrie te leiden in FOG-management. 

Uitleg over impact

Zoals bij elk centraal initiatief, ligt de sleutel tot het FOG-beleid in het uitleggen van de impact en het belang ervan. Als je mensen het ‘waarom’ van iets kunt laten begrijpen, helpt het hen echt om de vereisten aan te nemen en te omarmen. Daarbij helpen ambassadeurs in een operationeel team met echte interesse in duurzaamheid en het milieu.

Smith raadt ook aan contact op te nemen met het lokale waterbedrijf dat het rioolnetwerk beheert. De netwerkbeschermingsteams adviseren u graag en werken met u samen om hun riolering schoon te houden.

Het personeelstekort in de horeca helpt alleen niet echt bij een effectieve communicatie over het onderwerp.

Apparatuur

Smith pleit ook voor gestandaardiseerde beoordelingscriteria voor apparatuur. Zonder maakt beoordeling en specificatie van de te gebruiken technologie lastig.

“Wij voerden uiteindelijk een gedetailleerde en grondige proef uit met een aantal opties in onze bedrijven om efficiëntie binnen onze eigen keukens tot stand te brengen. Het aan getroffen ‘mijnenveld’ vormde een drempel voor serieuze investeringen omdat je zekerheid wilt over de juiste uitrolinvestering.

Een aanspreekpunt

De vele waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk zouden een aanspreekpunt moeten creëren, aldus Smith. “Niet alleen bij problemen maar ook voor strategische discussies over beste praktijken, innovatie en investeringen. Ik hoop dat de FOG-top door ons te concentreren op gastvrijheid het gesprek erover op gang brengt. Zodat we de problemen op tafel krijgen en vervolgens samen kunnen werken aan oplossingen. Zonder verborgen agenda’s en zonder schild van bedrijfsgevoeligheid. Alle betrokken sectoren moeten hun kennis en expertise delen. Dit kan ons collectief brengen waar we moeten zijn op de snelst en meest efficiënte manier mogelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.