Nieuws
Verslag online ronde tafels op weg naar Pumps&Valves, Solids en M+R

Flowserve Corporation en Hydrogen Optimized gaan samenwerken voor innovatieve technologieën en toepassingen in waterstof. De pompenfabrikant introduceerde eerder dit jaar ook een app voor zijn actuators.

Groene waterstof

Hydrogen Optimized ontwikkelde zijn RuggedCellTM waterelectrolysers om bij de laagst mogelijke kosten schone waterstof op grote schaal te produceren. Daarbij converteert het zonne- en windenergie met 50 MW+-modules in Nieuwe energie. Flowserve levert zijn Sihi Liquid Ring Compressor voor het proces in de highpower demonstratiefaciliteit in Ontario. De pompfabrikant ondersteunt met advies over de bijbehorende componenten en standaardisatie voor optimale efficiëntie. Daarmee verzamelt het bedrijf data om zijn technologie voor decabonisatie nog verder op te schalen.

Flowserve

“We verheugen ons om samen met Hydrogen Optimized de wereldwijde energietransitie gestalte te geven”, aldus Mike Mancuso, Flowserve Vice President, Marketing and Technology. “Terwijl we in stappen aan de CO2-reductie werken, kijken we ook naar de win-winsituatie van deze deal. Zo kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen in het traject.”

Hydrogen Optimized

“Flowserve kan bogen op een goede reputatie als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid. We verheugen ons dan ook op de samenwerking”, zegt Andrew T. B. Stuart, President and CEO of Hydrogen Optimized. “We kunnen samen laten zien hoe de integratie van RuggedCell™ waterelectrolysers met Flowserve compressors tegemoet komt aan de snelgroeiende vraag naar grote, groene-waterstofinstallaties.”

App voor actuators

Eerder dit jaar presenteerde de pompenfabrikant zijn FlowSync Bluetooth actuator-app. Die ondersteunt plantoperators bij in bedrijfstelling, monitoring, controle en het updaten van actuators. De FlowSync app bidet eenvoudige en klantvriendelijke configuratie en diagnosemogelijkheden”, vertelt Mark Stone van Flowserve actuators. “Het stelt operators in staat hun instrumenten te digitaliseren.”

Flowserve app

Met de app kunnen ze remote configureren en monitoren. Ze krijgen inzicht in de status van de actuator, klep/actuatorpositie, torque en snelheid maar zien ook de temperatuurmetingen. Bovendien kunnen ze hulp krijgen vanuit het supportcentrum van de fabrikant.

Voorlopig is hij compatible met Limitorque MX Series B (MXb) maar de fabrikant verwacht dit in de toekomst te kunnen uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.