Nieuws
Flexibele en efficiënte motorreductoren tot 18.000 Nm

WEG introduceert motorreductoren met rechte, parallelle- en kegeltandwielkasten met nominale koppels tot 18.000 Nm.

Motorreductoren

De nieuwste WG20 motorreductoren kenmerken zich door een efficiënte krachtoverbrenging. In combinatie met WEG modulaire motoren met nominale vermogens tot 75 kW en energie-efficiëntieklasse tot en met IE4 krijgt de gebruiker een hoge energie-efficiency. Door de geboden robuustheid en de hoogwaardige afwerking lenen ze zich voor veeleisende toepassingen. Hoge operationele betrouwbaarheid en weinig onderhoud zorgen voor een doorslaggevende bijdrage aan het verhogen van de beschikbaarheid van machines en het systeem.

Bovenste vermogensbereik

Klaus Sirrenberg, Managing Director van Watt Drive in Oostenrijk, de dochteronderneming van WEG voor het produceren van motorreductoren vertelt met trots over het nieuwe product. “De nieuwe WG20 motorreductoren zijn echte krachtpatsers. Ze combineren een heel hoog koppelbereik met een compact ontwerp. Naast het uitbreiden van het bovenste vermogensbereik van de WG20, zorgt de introductie van deze hoog performance motorreductoren voor de voltooiing van de gefaseerde uitrol van de complete WG20 familie.”

Flexibel

De nieuwste motorreductoren beschikken over gestandaardiseerde montageafmetingen hetgeen zorgt voor een wereldwijde uitwisselbaarheid zonder wijzigingen aan de bestaande machines. Gecombineerd met de modulaire Eusas-motoren van WEG zijn nominale vermogens van 0,12 W tot 75 kW haalbaar. De motorreductoren zijn verkrijgbaar tot en met energie-efficiëntieklasse IE4 en kunnen direct op de netspanning worden aangesloten.

Internationale certificering van de modulaire motorreductoren van WEG vereenvoudigt eveneens de wereldwijde uitwisselbaarheid. Ze zijn intern zodanig te configureren dat ze wereldwijd met vrijwel alle voedingsspanningen kunnen werken. Gebruik in combinatie met frequentieregelaars tot 100 of 120 Hz levert ook flexibiliteit. Met een enkele kast drijven ze een breed scala aan toepassingen aan.

Efficiënt

De uitbreiding op de WG20 kenmerken zich door robuuste, gietijzeren behuizingen die uit één stuk bestaan (met een uitzonderlijk hoge torsiestijfheid). Ze zijn in één productieproces vervaardigd om een heel hoge nauwkeurigheid te waarborgen. De gladde oppervlakken van de motorreductoren vereenvoudigen het reinigen en dat maakt ze geschikt voor toepassingen met een hoge hygiëne standaard.

Bij het ontwerp gebruikte de fabrikant de modernste technieken. Het slimme modulaire systeem maakt een ontwerp in twee of drie stages mogelijk met een groot ratio aan overbrengingsverhoudingen. Dat resulteert in kleine verliezen en dus een hogere efficiency. Een geoptimaliseerd vertandingsconcept maakt bovendien hoge uitgaande toerentallen en een groot toerentalbereik mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.