Nieuws

Finalisten Prins Friso Ingenieursprijs bekend

Ingenieursprijs

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2018 zijn bekend: ir. ing. Sander den Blanken RO, Directeur bij Arup b.v.; dr. ir. Jan Klok, Principal Technologist bij Paqell B.V. en Scientific Project Manager bij Wetsus en dr. eng. Nima Tolou, Assistant Professor op de Afdeling Precision and Microsystems Engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous BV en Kinergizer BV.

Op 21 maart wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur op de Rijksuniversiteit Groningen, bekend gemaakt wie de prijs in de wacht sleept en zich Ingenieur van het Jaar en daarmee winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2018 mag noemen.

Meestemmen

Vanaf maandag 19 februari staan de profielen van de finalisten online op de site van KIVI en start de publieksstemming. Tot en met zondag 18 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten. Vervolgens wordt aan de hand van zowel de bevindingen van de vakjury als de publieksstemming de uitslag bepaald.

Naast de titel Ingenieur van het Jaar wordt dit jaar tijdens de Dag van de Ingenieur ook een prijs voor Aanstormend Talent uitgereikt. Deze prijs gaat naar ing. Korné Walhout, Algemeen Directeur bij het Zeeuwse Ingenieursbureau Walhout Civil BV.

Dag van de Ingenieur

De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs vindt plaats op de Dag van de Ingenieur. De komende editie is woensdag 21 maart bij de Rijksuniversiteit Groningen. De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door KIVI. Met deze dag wil KIVI het belang en de impact van het werk van ingenieurs voor onze samenleving zichtbaar maken.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.