Nieuws
Feestelijke opening van Flowserve Campus Etten-Leur

Op 10 oktober j.l. werd de Flowserve Campus Etten-Leur geopend door Scott Rowe, de CEO van Flowserve.

Opening grootste locatie

Samen met afgevaardigden van verschillende afdelingen binnen het bedrijf mocht de CEO op de knop drukken om de Campus officieel te openen.

Het is de grootste locatie van Flowserve wereldwijd en herbergt in totaal zo’n 650 medewerkers. Zij werken in de verschillende disciplines waarin Flowserve specialist is. Uiteenlopend van het ontwerp van zowel pompen als seals tot de realisatie van upgrades van bestaande apparatuur. Ook zet de Campus zich samen met de Vakopleiding Metaal in voor de toekomst van jonge mensen die zich verder willen ontwikkelen binnen de bedrijfstak. Met de verhuizing van de werkplaats waarin de nieuwe pompen worden gebouwd, kwam er ruimte beschikbaar voor de seal-activiteiten die tot voor kort vanuit een pand in Roosendaal werden verricht.  Jan van der Velden, operationeel verantwoordelijk voor de Campus te Etten-Leur, vertelt: “Door specifieke nieuwbouwactiviteiten te concentreren in Italië, Mexico en Argentinië maken we een optimalisatieslag.”

In Etten-Leur zijn alle kwaliteiten rondom reparatie van pompen en seals voor uiteenlopende markten zoals de olie- & gassector, waterbranche, chemie, nucleair- en powermarkt, samengebracht in één pand. “Er kwam ruimte vrij in Etten-Leur dus samenvoeging van alle activiteiten was logisch.”

Uiteraard een hele operatie, aangezien een grote productielocatie met al haar medewerkers en machines vanuit Roosendaal naar Etten-Leur verplaatst moest worden.

 

Campus Etten-Leur

“Onlangs maakten we een efficiencyslag”, vertelt sales engineer Dirk Bressers tijdens een rondleiding. “Hier vraagt de Dciq-tijd (demontage, controle, inspectie en aanbieding voor reparatie) van een pomp nog maar een derde van die van voorheen.”

Ook alle revisiewerkzaamheden kunnen in eigen huis uitgevoerd worden: van machinale bewerkingen en lassen tot aan slijtagewerende behandelingen zoals TMT (Turbine Metal Technology).

“We reviseren naar de laatste stand van de techniek maar kunnen ook modificeren als bijvoorbeeld procesparameters zijn aangepast en dezelfde pomp mee moet in die verandering.”

Uiteindelijk kan de pomp of het seal getest worden in het testcentrum een paar straten verderop in Etten-Leur. Dit testcentrum beschikt over testloops voor pompen met een capaciteit tot 6.600 m3/h, 18 MW en 400 bar. Ook beschikt het centrum over testloops voor seals tot 200 bar en tot 150 oC.

 

QRC Hulst

“De hele operatie was noodzakelijk om de door acquisities versnipperde locatiekaart van Flowserve lean te maken”, vertelt Sales Manager Benelux Pascal Duda. “Hoewel we het heel druk hebben, is het voor ons nu toch het moment om onze footprint in Nederland te optimaliseren.”

Zo vond de dag na de bijeenkomst op de Campus te Etten-Leur nog een feestelijke opening van het Quick Response Center (QRC) in Hulst plaats. Hier zijn twee zuidelijke vestigingen samengevoegd. Duda: “Hier kunnen we nu op snelheid en volume onze klanten in o.a. de Botlek en Antwerpen bedienen. Ze richten zich hier met name op de markt voor industriële pompen terwijl het QRC in Etten-Leur de markt voor engineered pompen bedient. Het gaat in dat geval om maatwerk.”

Overigens is een van de grootste pompprojecten van Flowserve op dit moment het Afsluitdijk-project. Daarover kunt u lezen in nr. 6 van Pomp NL (december 2018).

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.