Nieuws
Feestelijke opening rioolwaterzuiveringsinstallatie Weesp
Remco Hoeboer, directeur Mobilis: “Door de optimale samenwerking en het gebruik van de kennis en kunde van alle partijen, kunnen wij nu deze gezamenlijke opening vieren met een succesvolle zuivering als resultaat.”

Op 14 oktober 2021 vond de officiële opening van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Weesp plaats. De nieuwe Rwzi verrees op de plaats naast de inmiddels gesloopte oude en kreeg vernieuwde technologie.

Rwzi Weesp

De Rwzi in Weesp verwerkt het rioolwater van 50.000 inwonerequivalenten van Weesp, Muiden en Nigtevecht. Bij de bouw hielden de ontwerpers rekening met eventuele toekomstige uitbreiding. Die kan op termijn naar het verviervoudigde. De Rwzi beleefde de Nederlandse primeur van het op volledige schaal toepassen van het Iceas-systeem van watertechnologiebedrijf Xylem.  

Zuivering in een stap

Met gebruikmaking van actief slib wordt het afvalwater gezuiverd. Met Iceas kan dat in een stap, verdeeld over twee tanks. Dat maakt voorbezink- en nabezinktanks met bijbehorende installaties overbodig. Dat bespaart ruimte, levert duurzaamheids- en onderhoudsvoordelen op, en bespaart energie en tanks. Het volgens de leverancier eenvoudige systeem kan de gebruiker modulair uitbreiden. Het klimaatadaptieve ontwerp kwam tot stand met Virtual Reality en BIM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.