Nieuws
Familiebedrijf Krohne viert 100 jaar met thema ‘the Spirit of Creativity’

Krohne bestaat in 2021 100 jaar. De festiviteiten vinden in een ‘corona-jasje’ plaats zo duidden Michael Rademacher-Dubbick, voorzitter van de adviesraad en woordvoerder van de eigenaarsfamilie, en dr. Attila Michael Bilgic, CEO en woordvoerder van de raad van bestuur eind april 2021 op een vooraankondiging.

Familiebedrijf Krohne

Kristian Krohne wilde zich in 1949 op 28-jarige leeftijd ontworstelen aan de artiestensfeer die de familie toen volgens hem kenmerkte. Dus trok hij er op de fiets op uit om te onderzoeken wat klanten nou precies wilde.

Dat resulteerde in 1981 in de eerste elektromagnetische flowmeter. En zo als het zo mooi heet: de rest is geschiedenis. Vervolgens passeerden diverse materialen voor de meters de revue. Van oxidekeramiek tot aan gesinterd in platinum elektrode. Zo bracht het bedrijf in 1994 de eerste coriolis massa flowmeter op de markt. Het bedrijf breidde door verschillende Joint Ventures uit, maar bleef een familiebedrijf. Zo is ook Michael getrouwd met een van de nazaten. In 1961 kreeg het bedrijf al een uitvalsbasis in Nederland en vanaf de tachtiger jaren opereert het ook vanuit Azië, zoals Japan, China en India.

Gedurende 100 jaar

Dr. Attila Michael Bilgic legt uit dat het bedrijf inmiddels transformeerde naar systeemleverancier voor de totale sites. “Dat vereist een veranderde denkwijze. De megatrend is digitalisering maar de insteek blijft dat we de klant vragen wat hij/zij er mee wil winnen.

Samen met Samson richten we ons in Focus On op autonome fabrieken en meet- en regeltechniek in compacte vorm.”

Hij vervolgt: “Een tweede pijl richten we op de maritieme sector. EcoMate draait om monitoring van fuel en emissie. Het rapport dat de klant daaruit genereert, voldoet aan de wettelijke eisen waaraan hij moet voldoen. Bovendien kan hij zijn schepen benchmarken op het gebied van brandstofgebruik.”

Maar ook op afvulmachines in de beveragebranche zette het bedrijf grote stappen. “We optimaliseerden tot 70.000-80.000 liter en kunnen daarmee 20.000 flessen/huur vullen. Door het fijntunen van flow en druk ging de vultijd per fles beduidend naar beneden. Artifical Intelligence op de flowmeter ondersteunt machine learning zodat het proces nog steeds verbetert. Meetapparatuur vormt daarbij de basis en dataprocessing is de connectivity. De bijbehorende app combineert Sil en bluetooth. Configuratie met de smartphone vereenvoudigt het gebruik zonder in te boeten op veiligheid.

Familiebedrijf Krohne viert 100 jaar met thema ‘the Spirit of Creativity’

Spirit of Creativity

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus het artiestenbloed stroomt nog steeds door het bedrijf. Vandaar de keuze voor het thema ‘The Spirit of Creativity’. “Voor ons betekent dat: waarde toevoegen, pionieren, familiecultuur en aandacht voor de ‘kunstzin’.”

Dat vertaalt zich in een jubileumprogramma dat start op 7 juni 2021. Het bedrijf signaleert vanaf die datum op het digitale beursplatform Krohne Insights trends en brancheonderwerpen in de vorm van branchespecifieke expositieruimtes met videoboodschappen en live presentaties. Tegelijkertijd gaat er een jubileumwebsite live.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.