Nieuws
Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs intensiveren samenwerking

Op 15 juni j.l. tekenden Facta Aandrijftechniek en Semiotic Labs een overeenkomst voor de ontwikkeling van services waarmee de beschikbaarheid van aandrijvingen en machines gegarandeerd wordt.

 

Falen voorspellen

Semiotic Labs levert SAM4, een oplossing die voorspelt wanneer en waarom elektromotoren en rotating equipment faalt. Facta integreert deze oplossing in haar serviceaanbod. De servicespecialisten van Facta voeren inspecties en onderhoud uit als SAM4 een naderend falen signaleert. Op die manier wordt ongeplande stilstand voorkomen en kunnen de klanten van Facta profiteren van een grotere beschikbaarheid van productiemiddelen tegen lagere kosten.

 

Proefopstelling met vier pompen

Jeffrey Schotvanger, DGA Facta: “De afgelopen drie jaar hebben we Semiotic Labs ondersteund bij de doorontwikkeling van SAM4. We hebben bijvoorbeeld een proefopstelling geplaatst op een tank van 50.000 liter water met vier pompen. Daarmee zijn de algoritmes getraind zodat bijvoorbeeld cavitatie, lagerschade en zaken als onbalans en elektrische schades vroegtijdig worden gesignaleerd. De oplossing is nu zo goed in staat om schades te herkennen dat we aanvullende services kunnen leveren zoals proactief onderhoud. Op termijn willen we toe naar een beschikbaarheidsgarantie”.

 

Semiotic Labs

Simon Jagers over de samenwerking: “Facta is een toonaangevend servicebedrijf op gebied van aandrijftechniek en pompinstallaties. Ze delen onze visie dat onderhoud slimmer, efficiënter en beter kan én moet om de stijgende kosten en de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Onze technologie en de vakkennis van Facta vormen een uitstekende combinatie om ongeplande stilstand te voorkomen. Daarmee ontzorgen we klanten en zorgen we voor een betere beschikbaarheid van productiemiddelen.”

 

Voorkomen ongeplande stilstand

De komende periode worden de geïntegreerde beschikbaarheidsservices aangeboden aan klanten in de petrochemische-, staal- en voedselindustrie. Ook partijen actief in (drink)watermanagement en nutsbedrijven maken gebruik van de oplossingen. Simon Jagers: “Voor alle klanten geldt dat het voorkomen van ongeplande stilstand een hoop geld oplevert. Niet alleen doordat stilstand geld kost maar ook door energie te besparen en processen te optimaliseren. We zijn er trots op om met Facta verder toe te werken naar 100 procent voorspelbaar onderhoud. Dat is niet alleen goed voor de bottom line maar ook voor het milieu en de veiligheid van collega’s.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.