Nieuws

Fabriek van de toekomst

Fabriek van de toekomst

Het project ‘Plant of the Future’ gaat van start. Het project heeft een looptijd van vier jaar en wordt mogelijk gemaakt door een publiek-private samenwerking tussen de onderwijsinstelling STC Group, bedrijven en overheden in de regio.

Fabriek van de toekomst

De zogenaamde fabriek van de toekomst wordt gerealiseerd op de STC-locatie in Brielle. Hier worden mbo-studenten opgeleid tot allround operationeel technici en volgen bedrijven bijscholingscursussen en trainingen.

Studenten en docenten gaan binnen de fabriek aan de slag met leren over en ervaren van voorspellend onderhoud en excellent presterende procesinstallaties.

Uitdagingen voor beroepen in de industrie

Met de fabriek van de toekomst willen de deelnemende partijen aantonen dat dankzij verregaande digitalisering onderhoud voorspelbaar wordt en dat afvalstromen en CO2 emissies tot nul teruggebracht kunnen worden.

Scholen en bedrijfsleven gaan binnen de Plant of the Future samenwerken in deelprojecten om innovaties binnen de fabriek van de toekomst mogelijk te maken en verder te stimuleren. Deze deelprojecten worden – als idee of concrete kennisvraag – aangedragen door industriële bedrijven uit de sectoren (petro)chemie en energie. Andere partijen met kennis van procestechniek, onderhoudsmanagement en industriële automatisering bieden ondersteuning.

 

Samenwerking scholen, overheden en bedrijven

Onderwijs- en kennisinstelling STC Group is penvoerder namens alle samenwerkings-partners in dit project: Techniek College Rotterdam, STC Group  en Hogeschool Rotterdam, gemeenten Rotterdam, Brielle, Hellevoetsluis, Spijkenisse en Westvoorne, Huntsman Holalnd BV, Emerson Automation Solutions, Deltalinqs en VNCI. Daaromheen is een ring ontstaan van belangstellende andere scholen, overheden en bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Max van der Meer, vice president Global Operations & Technology van Huntsman is ambassadeur. Emerson Automation Solutions is bereid gevonden expertise, ICT en ondersteuning te leveren als trusted partner binnen het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.