Nieuws
Exxon Mobil start nieuwe productie-unit op plant in Antwerpen

Exxon Mobil startte onlangs met de bouw van een nieuwe unit op haar Antwerpse raffinaderij.

Antwerpen

Hier gaat het bedrijf zwavelhoudende restoliën omzetten in hoogwaardige marinebrandstof en diesel. Met 50.000 barrels meer per dag kan de raffinaderij nu nog beter voldoen aan de vraag uit Noordwest-Europa naar schonere brandstoffen. Bovendien voldoet het daarmee aan de nieuwe wetgeving van de Internationale Maritime Organizatie die in 2020 van kracht wordt.

Bryan W. Milton, president van Exxon Mobil Fuels & Lubricants Company zegt dat dankzij de twee miljard dollar die het afgelopen decennium werd geïnvesteerd, de Antwerpense raffinaderij al een van de meeste efficiënte in de wereld is.

Er komt ook een 130 MW warmtekrachtkoppelingseenheid die de uitstoot van CO2 moet verminderen. En een installatie waarmee de capaciteit voor zwavelarme diesel wordt verhoogd. Daarmee kunnen moderne diesels hun emissies verlagen.

Andere Exxon Mobil projecten

Intussen verrijst in Rotterdam een nieuwe kraker waarmee bijproducten van waterstof kunnen worden omgezet naar schone hoogwaardig producten.

Exxon Mobil overweegt nog een uitbreidingsproject in de Engelse Fawley raffinaderij. Daar komt dan een waterstofinstallatie waarmee het land minder afhankelijk wordt van export diesel maar alles van de thuismarkt kan halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.