Nieuws
Exxon Mobil en Qatar Petroleum investeren 10 biljoen dollar

Exxon Mobil en Qatar Petroleum verwachten dat het zogenaamde Golden Pass LNG-exportproject in de VS uiteindelijk circa 16 miljoen ton LNG per jaar zal opleveren.

Vandaar dat beide partijen besluiten tot de enorme kapitaalinjectie.

Golden Pass LNG-exportproject

Exxon Mobil en partner Qatar Petroleum kondigden onlangs aan dat ze het Golden Pass LNG-exportproject in het Amerikaanse Sabine Pass, Texas verder gaan ontwikkelen. Al dit kwartaal begint de bouw en naar verwachting zal de plant in 2024 in bedrijf gaan.

Het project maakt onderdeel uit van Exxon Mobil’s plannen om de komende vijf jaar 50 biljoen dollars te investeren in de bouw en uitbreiding van zijn plants in de VS. Daaronder valt ook het ‘Growing the Gulf’ initiatief, dat 45.000 banen in Amerika gaat opleveren.

Exxon Mobil en Qatar Petroleum

Naar verwachting creëert het project de komende vijf jaar circa 9.000 nieuwe banen in de bouw en meer dan 200 permanente banen. Berekening tonen al aan dat het project 31 biljoen dollars in de Amerikaanse economie gaat opleveren en meer dan 4,6 biljoen dollars aan belastingen, zowel regionaal als landelijk. Qatar petroleum neemt 70 procent belang in het Golden Pass LNG-exportproject, 30 procent behoort aan Exxon Mobil.

Exxon Mobil en Qatar petroleum werken al succesvol samen in Argentinië, Brazilië en Mozambique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.