Nieuws

Evenementen als vanouds in 2022?

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen kijken terug op succesvolle 2018-editie

Wat denkt u: kunnen we alle evenementen in de eerste paar maanden van 2022 wel vergeten? Dat terwijl de vreugde over het weerzien ervan afspatte op Pumps &Valves oktober 2021 in Rotterdam Ahoy.

Evenementen in coronatijd

Tot 14 januari geen bezoek aan een live evenement. Maar vanaf wanneer gaat het lukken denkt u? StocExpo opende zo ongeveer als laatste zijn deuren in maart 2020. De vloer gaf al een beeld van de opgebouwde spanning rondom corona: minder bezoekers dan voorgaande jaren. Een jaar later ging het event digitaal net als veel andere. Maar de algemene mening luidt toch dat niets zo succesvol is als live ontmoeten. Ok, we wenden wat meer aan digitaal en hybride lijkt het devies. Maar elkaar face2face spreken raakt echt nooit uit de ‘mode’.

Food Technology  

Mikrocentrum en Evmi besloten nog voor de huidige lockdown tot uitstel van de vakbeurs Food Technology. In plaats van 1 en 2 december 2021 kiezen de organisatoren voor 13 en 14 april 2022.

“Het creëren van een veilige omgeving waar de voedingsmiddelen- en hightechindustrie elkaar kunnen ontmoeten, staat voor ons altijd voorop”, aldus Timo van Leent, eventmanager Food Technology, Mikrocentrum.

Roeland Dobbelaer, Evmi: “Als organisator van een nieuwe vakbeurs wil je een mooie, toekomstbestendige eerste editie neerzetten. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het virus is het verplaatsen van Food Technology dan ook de enige juiste keuze.”

De organisatoren hopen dat de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch op 13 en 14 april 2022 wel hun deuren kunnen oenen.

2022

Eerder in november 2021 cancelde Messe Frankfurt al de SPS. De eveneens in Frankfurt geplande Achema van april 2022 stelt de organisatie ook uit. 22 – 26 augustus 2022 moeten daar nu de deuren openen. Na de digitale editie van Hannover Messe in 2021 maakt de beurs zich op voor weer een beursweek in 2022. Met dit keer Portugal als partnerland ziet het er nog niet uit dat het helemaal live kan plaatsvinden. Maar wie weet.

AquaNL

De organisatie van AquaNL stelde haar standhouders en bezoekers al gerust. ‘De lockdown beïnvloedt de doorgang van Aqua Nederland op 15, 16 en 17 maart 2022 in Evenementenhal Gorinchem niet. Beurzen mogen doorgaan omdat het zogeheten doorstroomevenementen zijn. De voortdurende in- en uitloop verkleint met de korte verblijfsduur het risico op besmetting.’ Overigens blijft daar een coronatoegangsbewijs verplicht. Bovendien benadrukt de organisatie nog een keer de rol van een beurs. ‘Er zijn meerdere sectoren in Nederland die de negatieve gevolgen van de coronapandemie ervaren. De Nederlandse overheid ziet beurzen daarom als de aanjagers van het herstel van de economie. Hier komen vraag en aanbod samen, worden de innovaties van morgen gepresenteerd en ontmoet zakelijk Nederland elkaar. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Verder profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs of evenement plaatsvindt, zoals hotels, taxidiensten en restaurants.’

Zij raden wel aan hun website en social-mediakanalen te blijven volgen voor de meest actuele stand van zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.