Nieuws
Engelse initiatieven vergroten kansen voor vrouwen in water

De Women on Water-campagne van British Water blijft groeien met de vernieuwing van een succesvol mentorprogramma en een persoonlijke netwerkreceptie 9 december 2021.

De brancheorganisatie meldde zich voor het tweede jaar aan als lid van de 30%-Club.

Kansen voor vrouwen

Het bedrijfsoverschrijdend mentorprogramma 30%-Club stelt zich ten doel de loopbaanontwikkeling van vrouwen in het bedrijfsleven te ondersteunen. De eerste ronde van mentorsessies in 2020 omschreef een deelnemer als ‘transformerend’.

Inmiddels selecteerde British Water nog tien mentoren en deelnemers. Programmaleveringspartners Moving Ahead probeert deze op dit moment te matchen. Het programma voor 2021 vindt plaats in het kader van het Mission Include-programma. Daarmee wil de 30%-Club de focus buiten gender verbreden en grotere etnische diversiteit in topmanagementfuncties brengen.

Water

British Water lanceerde Women on Water in 2018 om vrouwen te ondersteunen bij hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mentoring vormt een belangrijk onderdeel van de campagne. Xylem ondersteunde de lancering.

‘Transformerend, van onschatbare waarde en empowerment’ beschreven deelnemers het programma destijds. Een van hen gaf aan dat de ze promoveerde dankzij de interviewtraining die haar mentor haar gaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.