Nieuws

Energiezuinige pompfrequentieregelaar

Frequentieregelaar voor pompen

Control Techniques introduceert de frequentieregelaar F600 speciaal geschikt voor pomptoepassingen. Met een vermogensbereik van 1,1 kW tot 2,8 MW leent deze zich voor diverse toepassingen in water, voedingsmiddelen en dranken, industriële verwarming en koeling.

Frequentieregelaar

De F600 beschikt over een slaapmodus die automatisch inschakelt als de vraag onder een bepaalde waarde zakt. De motorregeltechnologie die zich aanpast aan de applicatie zorgt voor nog meer energiebesparing.

Met de gebruikelijke pomptermen is de regelaar in bedrijf te nemen. Gebruikers krijgen ook toegang tot het Control Techniques pc-tools pakket. Specifieke pompconfiguratieschermen hierin begeleiden hem/haar bij elke stap in het proces. De parameters staan in een menu wat installatie, configuratie en bediening vereenvoudigt.

Pompen

Gebruikers krijgen toegang tot specifieke kenmerken voor buis vullen, buis reinigen, overdrukbeveiliging, drooglooppreventie en cascaderegeling. Maar de F600 leent zich ook voor ventilatoren, single pumps, cascade en multipumps pompsystemen.

Op F600 frequentieregelaars tot 55 kW zit gratis vijf jaar garantie.

Patrik Masson, Global Product Manager: “De F600 frequentieregelaar kenmerkt de nieuwe richting van Control Techniques. We willen sectoren ondersteunen die tot nu toe moesten vertrouwen op ons standaardaanbod. Deze nieuwe range biedt de oplossing aan gebruikers van pomptoepassingen. We garanderen dat specifieke kenmerken voor de sector in de regelaar zitten. Daarmee voelen de productmogelijkheden en de gebruikte termen direct vertrouwd aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.