Nieuws
Emerson neemt Flexim instrumentatie over

Emerson kondigde onlangs aan dat het het Duitse Flexim overneemt. Daarmee voegt de eerste clamp-on ultrasonische flowmeting voor vloeistoffen, gassen en stoom aan het programma toe.

Clamp-on ultrasonische flowmeting

Flexim brengt volgens het persbericht van Emerson complementaire en hechte klantcontacten mee die een installed base van 100.000 flowmeters vertegenwoordigen. De 450 personeelsleden produceren accurate en onderhoudsvriendelijke clamp-on, ultrasonische flowmeettechnologie voor diverse markten. Van chemie, (afval)water, life sciences, food & beverage tot aan krachtcentrales. Het programma vormt een uitbreiding op Emersons automatisering- en instrumentatieportfolio. Dat bestaat vooralsnog uit coriolis-meters, verschildruk, magnetische en vortexflowmeters. Naar verwachting zal de wereldwijde ultrasonische clamp-on flowmetermarkt onder invloed van technologie en de positieve invloed op de gebruikersmarkt de komende jaren groeien.

Na het afronden van de deal zal het Flexim hoofdkantoor in Berlijn verder gaan als Emersons Ultrasonic Flow Measurement Center of Excellence en toebehoren aan de divisie Emerson Measurement & Analytical segment.

Emerson

“We verheugen ons er op om onze mogelijkheden aan te vullen met de clamp-on ultrasonische meettechnologie. Die vormt een sterke aanvulling op onze portfolio van intelligente devices”, aldus Ram Krishnan, chief operating officer bij Emerson. “Flexim brengt een geweldige nieuwe technologie mee die ons in staat stelt verder te groeien. De combinatie van ons veelomvattende meetprogramma met hun innovatieve technologie ondersteunt de waarde die we klanten wereldwijd en in diverse sectoren brengen. We kijken uit om met hen samen te werken en als team de uitdagingen aan te gaan.”

Flexim

Ook bij Flexim kijken ze uit naar de nieuwe samenwerking. “We delen een cultuur van innovatie en focus op technologie en R&D”, legt Jens Hilpert, CEO en co-oprichter van Flexim uit. “Deze transactie stelt ons in staat onze oplossingen nog verder te optimaliseren naar een bredere klantenkring. Onze krachtenbundeling stelt ons in staat essentiële meetvraagstukken voor onze klanten op te lossen.”

Naar verwachting kan Emerson aan het eind van zijn boekjaar 2023 de deal bekrachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.