Nieuws
Elektrohydraulische actuatoren en de eisen aan hydrauliekpompen

Elektrohydraulische actuatoren (EHA’s) nemen in populariteit toe. Doordat een elektromotor daarbij de hydropomp aandrijft, geniet de gebruiker voordelen van duurzaamheid. Maar dan moet het toerenbereik van de pomp goed aansluiten bij dat van de elektromotor. Specialist op dit gebied Innas bracht onlangs een rapport uit.

Hydrauliekpompen

In 2019 deed een groep ‘fluid power’-experts een nieuw voorstel voor het meten van de verliezen en hiermee de efficiëntie van hydraulische pompen. In tegenstelling tot de gangbare meetmethode uit ISO4409 neemt hun voorstel de compressibiliteitsenergie van de olie mee.

Aangezien deze energie weer vrijkomt tijdens decompressie, is het geen verloren energie. ISO4409 negeert dit effect zodat metingen dan met een efficiëntie van meer dan 1 eindigen. De manier van meten verschilt niet alleen de analyse van de resultaten verschilt.

Floating-cup-technologie

Vooral vanuit energie-efficiëntie ziet Innas diverse uitdagingen. Vandaar dat het op haar website een rapport publiceerde over het onderwerp. Ze onderzochten en testten de efficiëntie van verschillende typen hydrauliekpompen tijdens de ontwikkeling van hun floating-cup-technologie.In PompNL nr. 6 2020 vindt u het hele verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.