Nieuws

Elektrisch aangedreven dubbelmembraanpomp

Elektrisch aangedreven dubbelmembraanpomp

De QuantM van Graco combineert volgens leverancier Holland Air Pumps alle voordelen van een pneumatisch aangedreven membraanpomp maar verbruikt dan 90 procent minder energie.

Dubbelmembraanpomp

De QuantM verpompt alle media van dun vloeibaar tot hoog viskeus en met of zonder vaste stoffen. De capaciteit bedraagt tot 380 liter per minuut en de fabrikant levert hem in 1”, 1 ½” en 2” pompmodel. Met een opvoerhoogte tot 70 Mwk (7 bar) krijgt de gebruiker een elektrisch aangedreven pomp, ook geluidarmer die de persleiding onder druk houdt ook zonder afname.

De gebruiker kan kiezen tussen een aluminium, rvs 316, polypropyleen of pvdf pomphuis.

Elektrisch aangedreven

Hij krijgt een Atex certificaat mee, is elektrisch aangedreven op 230V, is pulsatie-arm en zelfaanzuigend en heeft geen seals. Hij is niet-overbelastbaar en kan drooglopen zonder schade. Verder beschikt hij over eigenschappen als traploos regelbaar, eenvoudig extern aan te sturen, lage shear (productbeschadiging), mobiel te gebruiken en kan hij zonder overstortventiel tegen een dichte persafsluiter draaien.

Het gebruik spitst zich toe op industriële, sanitaire toepassingen. Denk aan levensmiddelen, dranken en cosmeticaproducten maar ook lijmen, verf en andere kleine chemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.